Dačić: Nema većine za formiranje Vlade

 
  • 2

- Ja sigurno neću ući u Vladu koja će govoriti da je Republika Srpska genocidna tvorevina - kazao je Dačić, očigledno aludirajući na LDP

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Banjaluci da u u ovom trenutku u Srbiji ne postoji parlamentarna većina za formiranje Vlade.

On se složio da vlast treba brzo formirati, ali je dodao da mora da se zna na kojim prioritetima će ta vlast imati konsenzus.

- Ja sigurno neću ući u Vladu koja će govoriti da je Republika Srpska genocidna tvorevina -  kazao je Dačić, očigledno aludirajući na izjave lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Dačić se danas u Banjaluci sreo sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a nakon toga će prisustvovati svečanosti povodom Dana Socijalističke partije RS.

On je ocenio i da Srbija mora odgovoriti čvrsto na napade na Srbe na severu Kosova.

- Mora se odgovoriti recipročno. To je odnos u međunarodnoj zajednici. Kakva je to recipročnost, neka o tome vode računa oni koji o tome govore. Ako se misli da neko može da napada Srbe na severu Kosova nekažnjeno, onda Srbija nema nikakvu državnu politiku - kazao je Dačić.

On je dalje ocenio da Srbija nema jasnu politiku u pogledu Kosova i Metohije.

- Ja se zalažem za hitno rešavanje problema Kosova i Metohije, zato što je to razarujuća rak-rana odnosa u ovom delu Balkana i zato što pravedno rešavanje tog pitanja može da stavi tačku na viševekovne sukobe - istakao je Dačić.

On je ponovio da se zalaže za razgraničenje na Kosovu i Metohiji, ali da to nije državna politika.

(I. M. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zile

    3. jun 2012 | 12:36

    bitno je da ne budes sa Cedom,jet 80% tvojih glasaca je protiv takve kombinacije.Jos ovaj narod panti ko je bio u Silerovoj i ko se bogatio iz tih kombinacija,a za ponizavanje Milosevica,presednika,to se ne moze oprostiti.Ako nema boljih,ne pravi vlast sa DS-om jer oni moraju sa Cedom zbog zajednickih radnji i saradnji sa ,,zemunskom klanom,,.Ti trazi URS koji je prihvatljiviji od sastava ,,preokret,, gde se skupila sva politicka bagra iz poslednjih 20 godina sa srpske scene.

  • Čeda Cvetković

    3. jun 2012 | 01:13

    Govoreći o akciji KFOR-a na sveru Kosmeta, Dačić je govorio o međunarodnoj zajednici. Ali godinama i naši i strani političari,pre svega, kada misle na skupinu država oko SAD tu skupinu nazivaju "međunarodnom zajednicom", što je apsolutno pogrešno. U toj skupini nisu velike zemlje kao Kina, Rusija, Indija i brojne druge zemlje koje se protive spoljnoj politici SAD. Nazivanjem skupine država oko SAD "međunarodnom zajednicom" neopravdano se daje legtimitet politici SAD što j apsurd. Stručnjaci za spoljnu politiku moraju da nađu odgovarajući naziv za skupinu zemalja okupljenih oko SAD.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA