Čeda Jovanović ODGOVORIO na pitanje da li ulazi u Vladu Srbije!

 
  • 38

Jovanović istakao da će Vučić moći da računa na njegovu podršku ukoliko se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, jakih institucija u kojoj vladaju zakoni poštuju prava

Lider Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović kaže da će podržati premijera Aleksandra Vučića uvek kad se bori za modernu i evropsku Srbiju.

ČEDA ODGOVORIO TADIĆU: Ne obraćaj mi se preko konferencija

Jovanović je na pres konferenciji rekao da se "ne gura u Vučićevu vladu", već da je za njega i LDP najvažnija Srbija, za koju, kako je primetio, može da se bori i u vlasti u opoziciji.

- Svakako ću razgovarati sa Vučićem, kao što sam razgovarao uvek sa svima i u tim razgovorima niti će jedina niti prva tema biti moje mesto u njegovoj vladi - rekao je Jovanović odgovarajući na pitanja novinara u sedištu LDP-a.

Na spekulacije u medijima da će biti član vlade, Jovanović je odgovorio da one nisu slučajne, ali da Vučić i on nisu za to dali povod.

- Mislim da se radi o velikom strahu onih koji su pomislili da su konačno promenili orijentaciju naše zemlje da su izbori, koji su ostali za nama, politička potvrda ambicije koja je otvoreno iskazana u prethodnom periodu kroz želju da Srbija prekine svoj evropski put i da se zaustavi i vrati nazad u okvire onoga u čemu smo živeli 90-ih godina - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje o karakteru buduće vlade Jovanović je rekao da bi bilo nepristojno i pogrešno da odgovara umesto Vučića, a zatim objasnio da je njegov odnos prema Vučiću isti kao i prema svakom drugom u zemlji, i ne proizilazi iz onoga šta će taj neko raditi sutra, već iz onoga šta je radio prethodnih 20 godina.

U tom smislu, dodao je, i Vučić će moći da računa na njegovu podršku ukoliko se bori za evropsku, modernu, demokratsku Srbiju, jakih institucija u kojoj vladaju zakoni poštuju prava.

Uz poruku da se uvek trudio da bude odgovoran prema zemlji te da će tako biti i buduće, Jovanović je novinarima rekao da će ih obavestiti ako bude išao na razgovor kod Vučića, kao i o sadržaju tog razgovora, te da će nakon toga o potezima odlučiti u dogovoru sa svojom strankom.

TADIĆ pozvao ČEDU i ČANKA da se izjasne o ulasku u vladu

Odnos s koalicionim partnerima SDS-om i LSV-om, kako je objasnio, zasnovan je na fundamentalnim vrednostima.

- Nismo vezani pupčanom vrpcom, ali ako, primera radi, LSV uđe u koaliciju u Vojvodini sa SNS-om, neću smatrati da je Nenad Čanak postao četnik, već da će ostati ono što je i do sada bio - rekao je Jovanović i dodao da u Skupštini Srbije LDP neće formirati poseban poslanički klub, ili možda, u dogovoru sa SDS-om to ipak učini, iz pragmatičnih razloga, kako bi se dobilo više vremena za poslaničko obraćanje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    12. maj 2016 | 15:32

    Za ono koliko si se ti bahatio prethodnih 20 godina, ne postoje reci. Svi biste se sada ugurali u fotelje i ne biste radili ni sledecih 20 godina. Imali ste sansu, iskoristili ste je maksimalno, na stetu ovog naroda. Tvoji rezultati su sjajne destinacije, ekstremni sportovi..narodu mucak.

  • Subasa

    12. maj 2016 | 15:25

    Fala ti,strucnjaku cedo,kome ti trebas,alo majstore,bolje se spremaj za prdekanu,tamo ti je mesto

  • Margit

    12. maj 2016 | 21:04

    Kakav Ceda u vladi sta ce ti Ceda Vucicu nestabilna licnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA