VULIN PORUČIO HRVATSKOJ: Rešite pitanje proteranih Srba, a onda ucenjujte!

 
  • 69

Povodom spekulacija da je poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića prvoj dami Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović uslovljena rešavanjem otvorenih pitanja koje je Zagreb postavio pred Beograd, oglasio se ministar rada Aleksandar Vulin . On je izjavio da ukoliko se Nikolićeva poseta uslovljava do nje ni ne treba da dođe jer naše komšije samim tim nisu dobre ni iskrene

Ako je tačno da se na bilo koji način uslovaljava poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj onda do te posete ne treba ni da dođe, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Ako Hrvatska nekom može da kaže da prvo treba da reši ovo ili ono pitanje, onda bi Srbija trebalo da izađe i kaže da bi oni trebalo da prvo reše pitanje proteranih 150.000 Srba, njihove imovine", rekao je Vulin za TV Pink, povodom pisanja medija da je uslov za dolazak Nikolića u Zagreb da Srbija reši bar jedno od otvorenih pitanja, kao što su nestali i povratak imovine.

Foto: Tviter/@predsednikrs Foto: Tviter/@predsednikrs

Vulin je poručio da ako bi išli politikom uslovljavanja onda ta politika ne bi dovela ni do čega.

"Ako je ovo tačno, jer zvanično nismo dobili, to bi govorilo da odnos Hrvatske nije dobar i nije iskren. Ja ne želim da to bude istina", rekao je Vulin, dodajući da se Srbija ponaša iskreno.

Srbiji je, kako je istakao, svakako stalo do dobosusedskih odnosa sa svima u regionu, pa i sa Hrvatskom, i to ne samo zato što smo susedi, već i zato što tamo žive Srbi i jer je dobro za čitav region da sve bude u najboljem redu.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    4. februar 2016 | 10:10

    Končno nesto pametno i od tebe! Treba podneti i tužbu za genocid u 2 svetskom ratu,da plate otštetu.

  • Jaca

    4. februar 2016 | 11:11

    Ovo uze poteze se godinama i jos dugo ce se potezati.Stvar je jasna!!!Suprotna strana uslovljava i provocira da do susreta ne bi doslo!!!I tako,uvek ce se nesto ispreciti.Sud je najbolje resenje da se iznesu cinjenice,problemi i optuzbe!Drugi izlaz ja ne vidim!!!

  • stvarno?

    4. februar 2016 | 10:28

    U srbijskoj vladi svako radi svashta. Ministar za rad ne treba da se bavi spoljnom politikom ili nechim drugim. Daj bre ljudi radite samo onaj posao za koji ste placeni. Ne kazem da srpsko pitanje ne treba biti resheno ali neka ga reshava chovek koji je na tom mestu. Upadicama ostalih stiche se utisak da niko nije sposoban za svoje radno mesto. Ukoliko vi ne poshtujete vashe kolege , kako onda ochekujete da vas narod poshtuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA