GDE ĆE JOJ DUŠA? Ovo je sudija koja je sramotno osudila Olivera Ivanovića na 9 godina robije (FOTO)

 

Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina, evo i zašto

Euleksovo sudsko veće, kojim je predsedavala rumunka Roksana Komša, izreklo je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici Oliveru Ivanoviću kaznu zatvora od devet godina zbog ratnih zločina počinjenih 1999. godine u tom gradu.

SEČA KNEZOVA! Evo kako Tomislav Nikolić ocenjuje presudu Oliveru Ivanoviću

Sudija Komša navela je u presudi da su srpske snage tada organizovale akciju čišćenja Južne Mitrovice sa ciljem proterivanja Albanaca, da su brojne albanske porodice silom izbačene iz svojih kuća i stanova i da su muškarci odvojeni od žena i dece.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

DA LI SU OVO DOVOLJNI DOKAZI? Evo zašto je Oliver Ivanović ZAISTA osuđen na 9 godina ROBIJE!

Ivanović je, kako je navedeno u presudi, bio deo paramilitaraca, nosio plavu uniformu i bio je naoružan, a pred devetoricom Albanaca na pitanje jednog člana srpske paravojne policije “Šta da rade sa njima (Albancima)” Ivanović je odgovorio: “Što me pitas, postupi po naređenju”.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sudija je navela da je Ivanović bio svestan operacije proterivanja i ubijanja Albanaca civila i “da je voljno postupao znajući da će doći do ubistva”.

U presudi je navedeno takođe da se nije moglo ustanoviti van svake sumnje da je Ivanović, kada je preduzimao radnje, postupao u svojstvu lidera, vođe srpskih paramilitaraca ili vođe srpske policije.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    22. januar 2016 | 16:41

    Gde ce joj dusa Pa u banku po novac gde bi drugo isla.

  • Spetsnaz

    22. januar 2016 | 14:43

    Ovo je sramota sta nam rade,a mi i dalje pregovaramo sa tim olosima. Treba prekinti sve pregovore sa siptarima i sa licemerima iz eu.

  • Momcilo

    22. januar 2016 | 16:34

    raspala se majci i deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA