Gračanica, Miloš Obilić, Nemanjići, Dečani... Evo šta sve Albanci KRADU od Srba! (FOTO)

Kosovski boj, Nemanjići, Gračanica, Visoki Dečani, Miloš Obilić... Evo šta sve albanski istoričari prisvajaju kao kulturnu baštinu Albanaca

  • 38

Srbija mora indirektno ili direktno da prizna nezavisnost Kosova ako želi da uđe u EU, to je potvrdio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić posle pregovora u Briselu, tako da se posle prijema tzv. Republike Kosova u UNESKO nastavlja sa otimanjem srpskih svetinja od strane Albanaca. Telegraf.rs vam donosi priču o pokušajima prekrajanja istorije od strane Prištine i kako su tvrdili da su Miloš Obilić, Gračanica, Nemanjići i Dečani albanska kulturna baština!

EVO ŠTA SRBIJA MORA DA URADI, AKO ŽELI U EU! Ovo su zahtevi Nemačke u vezi sa Kosovom i otvaranjem poglavlja

DA LI ĆE ALBANCI OTETI SRBIMA GRAČANICU? Evo šta ZAISTA znači prijem Kosova u UNESKO! (FOTO)

Srbija trpi sve veće udarce, a na delu su konstantni pokušaji prekrajanja istorije, dok su prijem tzv. Republike Kosovo u UNESKO i novi amandman nemačke na otvaranje poglavlja 35 sa Srbijom u procesu evrointegracija samo poslednji šamari u nizu.

Foto: Wikipedia/Aleksandar Dobrić Foto: Wikipedia/Aleksandar Dobrić

ALBANCI TVRDE: Nemanjići su našeg porekla!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na neformalnom sastanku sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini i kosovskim premijerom Isom Mustafom u Briselu rekao da se “Srbija držala svoje reči, ali da svi drugi svoje obaveze nisu ispunili“. Podsetio je i da vlada Kosova i dalje nije donela uredbu o formiranju Zajednice srpskih opština, a da dogovor o katastru još iz 2011. godine uopšte nije počela da implementira.

ORAO RAZDORA: Albanci tvrde da polažu pravo na presto cara Dušana u Visokim Dečanima?!

Foto: Wikipedia/Adam Stefanović Foto: Wikipedia/Adam Stefanović

Ipak, Srbija je i ranije dobijala niske udarce iz Prištine, tako su Albanci za Miloša Obilića tvrdili da je on albanski junak Mileš Kopilić i koji je ubijao Turke i taj aksiom stavili u udžbenike istorije iz kojih uče deca na Kosovu i Metohiji.

Albanci su odavno pokušali da podvale lažnu istoriju Srbima i činjenicu da je Miloš Obilić bio albanski junak, tako je u knjizi “Kosovska bitka u albanskom epu” sociološkinje, novinarke i političke analitičarke Ane di Leljo, pored tvrdnje brojnih albanskih istoričara da je Miloš Obilić zapravo bio albanski vitez i junak Miloš Kopilić, autorka u celosti donosi i albansku verziju epa o Kosovskom boju.

MILOŠ OBILIĆ NIJE SRBIN, ON JE ALBANSKI JUNAK KOJI JE UBIJAO TURKE: Srbi neće nikad prihvatiti ovu TVRDNJU ALBANACA!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Prikaz je zapravo zasnovan na Bojkuovoj pesmi čiji je tekst objavljen 1923. godine. Deset godina kasnije, čuveni srpski etnolog i folklorista Tihomir Đorđević kao dokaz popularnosti ovog epa među Albancima objavio je skraćenu verziju slične pesme koju mu je preneo Asan Dema Ćufićević (1934). Tako su Albanci zapravo falsifikovali i oteli od Srbije i Boj na Kosovu!

Još jedan udarac usledio je kada su albanski istoričari izneli tvrdnje da su Nemanjići zapravo albansko pleme Nimani, kao i da su manastir Gračanica i čuvena srpska svetinja Crkva Bogorodice Ljeviške deo njihove tradicije i istorije.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Albanci takođe tvrde da polažu pravo na staru srpsku svetinju − mermerni presto cara Dušana u Visokim Dečanima, a ovu tvrdnju temelje na osnovu amblema dvoglavog orla na svetom tronu (inače jedinom autentičnom i potpuno sačuvanom srpskom prestolu iz srednjeg veka), koji po njima predstavlja “jasno obeležje Albanije”!

- Srbija ne može i neće da prihvati da su Dečani, što se može pročitati u kosovskoj štampi, gradili pleme Gaši za dinastiju Nimani - rekao je ranije Aleksandar Vučić. Prema njegovim rečima, u kosovskom parlametu spreman je i zakon koji Manastir Dečani treba da proglasi imovinom Kosova.

Foto: Tanjug / Nenad Miošević Foto: Tanjug / Nenad Miošević

- To nije i neće biti, ali da vidimo kako će ceo svet, Evropa i Zapad moći da nam kažu posle 700 godina koliko postoje Dečani, kako će moći da to izvedu. Dečani su jedan od naših retkih manastira ima sve papire da je to srpski manastir, sa monaškim nizom koji nije prekidan kroz istoriju, čak i Turci su nam davali papire – ispričao je Vučić.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Република Српска

    14. oktobar 2015 | 13:32

    Шиптари су нижа раса са генетском и моралном деградацијом

  • Република Српска

    14. oktobar 2015 | 13:31

    Шиптари су обичне xијене које провоцирају везане лавове а када потргамо све ланце и окове у којима нас држе западне силе врло брзо ћемо растерати ове xијене са наше свете земље

  • Da smo pametni kao sto nismo

    14. oktobar 2015 | 14:39

    Usli bi u sastav Ruske federacija kao i Belorusija stavimo lepo Ruske baze u Srbiju kao sto su se Hrvati zastitili usavsi u nato.I lepo izvrsimo kopenu akciju zauzmemo kosovo i metohiju i imamo zastitu i ko god nas udari udario je na Rusku federaciju i zaboravimo lepo na eu.Ali posto su nasi bajni politicari kreteni dozvolice da izgubimo nacionalni identitet i onda definitivno i zagarantovano nestajemo.Eto sta sebi dozvoljavamo upravo sada da nam rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA