IŠLI SMO 5. OKTOBRA U BAMBILEND I NA SLOBIN GROB: Pogledajte šta nam se dogodilo! (VIDEO) (FOTO)

 

Deceniju i po od demokratskih promena u Srbiji posetili smo dva simbola devedesetih godina i vladavine Slobodana Miloševića, evo šta smo zatekli

Punih 15. godina navršilo se od revolucije koja je pojela svoju decu, od izgubljenog sna, kada je na milione ljudi okupila ista ideja, a to je KRAJ VLADAVINE SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Telegraf.rs se baš danas, deceniju i po nakon pada režima lidera SPS-a uputio u Požarevac, rodnu, a ujedno i večnu kuću bivšeg predsednika SRJ, ali i u simbol njegove vladavine - BAMBILEND i zatekao dve napuštene ruine!

ONI SU DOVELI DEMOKRATIJU U SRBIJU: Gde su lideri SRPSKE REVOLUCIJE koji su oterali MILOŠEVIĆA, 15 godina POSLE? (VIDEO)

Osvanuo je i taj 5. oktobar 15-ti put nakon 2000. godine kada je preko milion građana Srbije izašlo na ulice i nateralo lidera SPS-a Slobodana Miloševića da prizna poraz na izborima od kandidata DOS-a Vojislava Koštunice. Bio je to tračak nade za sve u Srbiji, nade u bolji život, u bolje sutra, ipak 6. oktobar nikada nije osvanuo.

Uputio sam se, NE pred Skupštinu Srbije koja je pre 15 godina čak i gorela i NE na Dedinje pred "Vilu Mir", gde je bračni par Milošević proveo poslednje dane zajedno u Beogradu. Odlučio sam da odem u Požarevac, da obiđem grob Slobodana Miloševića i simbol 90-tih "Bambilend". Kao i od "revolucije" ni od ova dva zdanja nije ništa ostalo.

Foto: Profimedia, Tanjug/Sava Radovanović Foto: Profimedia, Tanjug/Sava Radovanović

Odmah po dolasku u Nemanjinu 41, videlo se da je to sada trošna kuća koja se veoma slabo održava. Nju čuva jedan stariji čovek, penzioner, koji mi je na molbu da uđem i obiđem grob Slobodana Miloševića otvorio kapiju i samo rekao: "Hvala Bogu da se i njega neko seti, makar i danas".

Grob i spomenik Slobodanu Miloševiću i dalje stoji čvrsto u dvorištu njegove kuće, odavno ga neko nije obišao, a to nam je potvrdio i "čuvar kuće".

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Pitao sam ljude koji su prolazili pored Slobine kuće znaju li šta je danas bilo, samo su me bledo gledali.

- E moj sine, davno je to bilo, ko se toga više seća. 5. oktobar je zaboravljen odmah sutradan, tako ti je to u Srbiji - kaže za naš portal Latar. G. (63) iz Požarevca.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Video sam dovoljno. Krenuh u "Bambilend"...

Od onog čuvenog "Bambilenda" koji je trebao biti mesto za mlade, a koji su zajedno gradili tadašnji koncern "Bambi" i Marko Milošević, sin tadašnjeg predsednika Slobodana ostala je samo trošna tabla na ulazu, kao simbol velikih planova, a vrlo malo realizacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Otvoren je tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, a čuveni požarevački „Bambi park“ danas je ruiniran i zaboravljen.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Sagrađen je na površini od 2,5 hektara, koji im je tada grad prepustio bez naknade, a posle pada režima Slobodana Miloševića "Bambi“ je odlučio da gradu vrati zemljište te je tadašnji gradonačelnik, Miodrag Milosavljević, javno je izrazio želju da tako postupi i Marko Milošević. Međutim, o tome se Milošević nije oglasio.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

"Bambi park" je danas ruina, svuda se vidi da je zub vremena radio svoje. Tu su sada trošne drvene kućice u kojima utočište pronađu po koji beskućnici, napušten bazen sa vodom zelene boje od žabokrečine, a svi zakloni od sunca su totalno polupani.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uostalom, prošetajte zajedno sa nama i uverite se...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sve ovo je još jedan dokaz da 6. oktobar nikada nije svanuo za Srbiju, a kako kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je danas otvarao novi pogon plazma keksa u Požarevcu: "Pustimo istoriji da kaže svoj sud o 5. oktobru"!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(D. Zlojutro)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA