SRBIJA ISPRAVILA ISTORIJSKU NEPRAVDU: Vučić otkrio bistu Slobodana Jovanovića čiji je POKROVITELJ! (FOTO)

 
  • 55

Premijer Srbije, koji je diplomirao na Pravnom fakultetu je i pokrovitelj biste Slobodanu Jovanoviću, a njenim postavljanjem Srbija nepravdu prema ovom velikanu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Pravni fakultet u Beogradu i sa dekanom fakulteta Savom Avramovićem otkrio je bistu akademika Slobodana Jovanovića.

VUČIĆ POKROVITELJ BISTE SLOBODANA JOVANOVIĆA ISPRED PRAVNOG FAKULTETA: Ovako će se Srbija odužiti svom VELIKANU!

Premijer Srbije, koji je diplomirao na Pravnom fakultetu je i pokrovitelj biste Slobodanu Jovanoviću, a njenim postavljanjem Srbija nepravdu prema ovom velikanu.

Svečanosti su prisustvovali ministri pravde i prosvete, Nikola Selaković i Srđan Verbić, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, studenti i nastavno osoblje Pravnog fakulteta, kao i brojni građani.

Premijer Srbije će nakon otkrivanja spomenika obići novoizgrađeni amfiteatar u parku iza zgrade fakulteta, a nakon toga i održati studentima predavanje na temu "Srpska država između Istoka i Zapada".

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Slobodan Jovanović je bio jedan od naših najistaknutijih pravnika, istoričara, književnika, predsednik vlade, rektor Beogradskog univerziteta, dekan Pravnog fakulteta, predsednik Srpske kraljevske akademije i profesor javnog prava.

Jovanović je umro u izgnanstvu, njegova dela štampana su u Srbiji tek 1990. godine, a zvanično je rehabilitovan 2007. godine.

(D. Z.)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hilda

    2. oktobar 2015 | 15:26

    Imena poput Slobodana Jovanovica zasluzuju obelezja,pohvale za premijera Aleksandra Vucica.

  • rakela

    2. oktobar 2015 | 16:55

    Mnogo nepravdi je u ovoj zemlji ucinjeno i treba napokon krenuti u ispravke.

  • Jasna

    2. oktobar 2015 | 20:39

    Svaka mu čast što nije zaboravio na čoveka koji je mnogo dao Srbiji, a za života nije nagrađen za to. Nikada nije kasno, svaka čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA