MILOŠ OBILIĆ NIJE SRBIN, ON JE ALBANSKI JUNAK KOJI JE UBIJAO TURKE: Srbi neće nikad prihvatiti ovu TVRDNJU ALBANACA!

Đaci na Kosovu i Metohiji će u najskorije vreme, možda već od sledeće školske godine učiti da je Miloš Obilić albanski junak koji je ubijao Turke

Albanci sa Kosova nastavljaju da provociraju Srbe i da prisvajaju njihovu kulturu, crkve i junake. Najnovija uvreda za Srbiju je tvrdnja da je Miloš Obilić (Mileš Kopilić) albanski junak koji je ubio Murata i Turke, koja će biti kao aksiom ubačena u udžbenike iz istorije iz kog će učiti deca na Kosovu i Metohiji!

ALBANSKA VERZIJA KOSOVSKOG BOJA: Albanskog vlastelina Miloša Kopilića izdala baba Srpkinja!

Đaci na Kosovu i Metohiji će u najskorije vreme, možda već od sledeće školske godine učiti da je Miloš Obilić albanski junak koji je ubijao Turke, prenose prištinski mediji.

SRPSKI ISTORIČARI LAŽU: Evo kako Albanci dokazuju da je Miloš Obilić bio njihov vitez!

Foto: Tanjug/Nenad Miošević, Wikimedia/Zoupan Foto: Tanjug/Nenad Miošević, Wikimedia/Zoupan

Tako će posle pokušaja tzv Republike Kosovo da uđe u UNESKO i da prisvoji srpske crkve i manastire, Albanci prisvojiti i najpoznatijeg srpskog junaka iz 1389. godine.

Priština je otišla korak dalje i ova "laž" postaće istorjska lekcija na kojoj će odrastati buduće generacije na Kosovu i Metohiji!

Foto: Wikipedia/Adam Stefanović Foto: Wikipedia/Adam Stefanović

Albanci su odavno pokušali da podvale lažnu istoriju Srbima i činjenicu da je Miloš Obilić bio albanski junak, tako je u knjizi “Kosovska bitka u albanskom epu” sociološkinje, novinarke i političke analitičarke Ane di Leljo, pored tvrdnje brojnih albanskih istoričara da je Miloš Obilić zapravo bio albanski vitez i junak Miloš Kopilić, autorka u celosti donosi i albansku verziju epa o Kosovskom boju.

Prikaz je zapravo zasnovan na Bojkuovoj pesmi čiji je tekst objavljen 1923. godine. Deset godina kasnije, čuveni srpski etnolog i folklorista Tihomir Đorđević kao dokaz popularnosti ovog epa među Albancima objavio je skraćenu verziju slične pesme koju mu je preneo Asan Dema Ćufićević (1934).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car Lazar

    6. novembar 2015 | 22:06

    Setili se ljudi da pisu (izmisljaju) istoriju u 21 veku. Vec je davno zapisano sta i kako je bilo kad Albanija nije ni postojala. Zivela Srbija i bratska Rusija :)))

  • Kosovo je Srbija

    31. jul 2015 | 19:00

    @KRK Nesto tako kao Republika Kosovo ne postoji. Kosovo je sastavni deo Srbije. Kosovo je sastavni deo Srbije. Kosovo je Srpska Pokrajina za uvek. Kosovo je deo Srbije. Kosovo je Srbija. Cak i samo ime Kosovo je Srpskog porekla. Pozdrav za sve Srbe na Srpskom Kosovu koje je deo Srbije, Republike Srbije. Milos Obilic je bio cisti Srbin, dok je Skanderbeg bio Srpskog i Grckog porekla.

  • Albanac

    31. jul 2015 | 10:47

    Ja sam Albanac! Odgovorno tvrdim da ovo nema veze sa istorijom! Iako sam Albanac edukovan sam. Smatram da se istorija treba uciti onakva kakva jeste a ne da se menja nakon 6 veka. Ja se kao intelektualac Albanac u svoje licno ime izvinjavam jer ovo stvarno nema veze sa istorijom. Ada kada se odigravao kosovski boj kosovo je etnicki bilo cisto Srpsko. Neka me mrzi crla Albanija zbog ovih reci ali to su istorijske cinjenice. Tek nakon kosovskog boja se vecina stanovnistva poturcila i prihvatila islam kao veru da bi porodice ostale zive. Velika seoba stanovnistva iz Albanije na kosovo se desila tek kasnije. Takodjenodgovorno tvrdim fa smo mi Albanci najbolje ziveli za vreme druga Tita jer smo uvazavali takva prava koja niko drugi nije imao i Kosovo se tada razvijalo a sada tone. Tada nijo bilo bitno da li si Srbin ili Albanac. Ziveli smo svi u slozi u bratstvu i jedinstvu, radili smo stvarali i razvijali Kosovo. A sada smo dosli dotle da stanovnici Kosova se masovno iseljavaju sa Kosova. Naravucenije je da je svima bilo lepo dok smo bili zajedno dok nam zapadne sile nisu pomutile razume i nametnule neke ideje gde smo se namrzli. Zasto??? Pa prvi komsija mi je bio Srbin, zajedno smo proslavljali i hriscanske i muslimanske praznike u smehu i veselju. Zasto je sada toliko bitno koke si vere? Zasto? Pa mi imamo svi nesto zajednicko sto ce uvek sve da nas veze a to je da smo ljudi... Ali cemo to kasno shvatiti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA