KOSOVO JE SRBIJA! ORI SE U UJEDINJENIM NACIJAMA: Ovo pismo Srbije Ban Kimunu ZAPALILO je Njujork i UNESKO!

 
  • 23

- Kosovo kao teritorija shodno važećoj i obavezujućoj rezoluciji SB UI 1244 (1999), pod upravom Ujedinjenih nacija, u kom kontekstu se ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava - rekao je šef srpske diplomatije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pisao je generalnom sekretaru UN Ban Kimunu povodom namere Kosova i Metohije da postane članica Uneska, saznaje RTS.

U pismu, piše da Srbija nije promenila svoju poziciju u odnosu na status Pokrajine, iako se suočava sa zahtevima i nastojanjima Prištine da se uključi u rad međunarodnih organizacija izvan konteksta dogovora o regionalnom predstavljanju i saradnji.

JEZIVO PROROČANSTVO IVICE DAČIĆA: Evo kako će Srbija izgledati za 100 godina i šta će biti sa Srbima!

- Kosovo kao teritorija shodno važećoj i obavezujućoj rezoluciji SB UI 1244 (1999), pod upravom Ujedinjenih nacija, u kom kontekstu se ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava, ne može se samim tim kvalifikovati ni za prijem u Unesko - naveo je Dačić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

AKO SI SRBIN: Na ovo danas TREBA da budeš PONOSAN!

Dodao je da bi u tom smislu svako drugačije postavljanje prema razmatranju pitanja članstva Kosova u Unesku predstavljalo ignorisanje, odnosno povredu pravnih pravila nastalih pod okriljem UN radi očuvanja međunarodnog mira i bezbednosti.

ALBANCI UZ POVIK ALAHU EKBER ODSEKLI SU GLAVU SRPSKOM MONAHU I SVECU: JEZIVA priča koju MORATE pročitati! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Šef srpske diplomatije podsetio je da je od juna 1990. godine pa do danas napadnuto 236 crkava, manastira i drugih objekata u vlasništvu SPC, od kojih 61 ima status spomenika kulture, a 18 je od izuzetnog značaja za Srbiju!

ŠIPTARI NA IVANJDAN NAPALI SRBE NA KOSOVU! Grupa Albanaca uništila SRPSKU SVETINJU!

- Srbija će se svakako suprotstaviti i boriti protiv same ideje da Kosovo i Metohija postane član Unesko, a diplomatija će pozvati i svoje prijatelje da pomognu da se sačuva istorijska istina - izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

On je, posle liturgije u manastiru Svetih arhangela u Prizrenu, povodom obeležavanja manastirske slave Sabora Svetog arhangela Gavrila, rekao da 17. mart nije zaboravljen i da bi oni, koji su spalili Bogorodicu Ljevišku, desetine srpskih crkava, sada želeli da se predstave kao čuvari nasleđa Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji.

- Možda bismo, da nisu palili srpske crkve i da nisu odsekli glavu ocu Haritonu i možda da nije bilo 17. marta, lakše poverovali u to, ovako nećemo. Unesko ne sme i ne može da prihvati da je Visoke Dečane gradio bilo ko, osim srpski naroda i Srpske pravoslavne crkve - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    27. jul 2015 | 14:20

    Ujedinjene nacije su instrument fašista -Ban Ki Mun je spiker i on ništa ne odlučuje, ,on samo čita ono što mu je napisano. ....Ne očekuje se ništa pozitivno iz te jazbine @

  • Љиљана

    27. jul 2015 | 13:49

    Da su imali neki patriotski stav nebi srpski narod ostavili na 'cedilu' zarad EU. 'Kasno Marko stiže na Kosovo'. I šta se čekalo do sada? Gde su srpske opštine na Kosovu?

  • KaleBrdo

    27. jul 2015 | 12:45

    Gori Njujork, gori UNESKO, gori Instagram. Kad oni ne gore, zapali se Facebook i ostale društvene mreže. Neki put gori i ceo internet, a neki put nas oduva nečija poruka. Svi smo u permanentnom plamenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA