DAČIĆ PORUČIO EVROPI: Srbija kada uđe u EU neće MALTRETIRATI buduće države kandidate!

 
  • 5

- Kada jednog dana Srbija postane članica EU, verujem da neće maltretirati ni jednu zemlju kandidata koji želi da uđe - rekao je šef srpske diplomatije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas tokom skupa "Prijatelji Srbije" u Evropskom parlamentu da će Srbija nastaviti konstruktivno da pristupa dijalogu sa Prištinom i pored izostanka dogovora na sinoćnoj rundi razgovora.

- Svesni smo značaja koji proces normalizacije ima za evropske integracije Srbije - rekao je Dačić uoči skupa u sedištu EP u Briselu, podsećajući da Nemačka insistira da se kao prvo otvori poglavlje 35 pregovaračkog procesa, koje je vezano za Kosovo.

- Nastavićemo konstruktivan prilaz dijalogu, jer on nema alternativu - kazao je šef srpske diplomatije.

Obraćajući se učesnicima skupa, kome je prisustvovao veliki broj poslanika EP, Dačić je istakao privrženost Srbije evropskim integracijama, uprkos brojnim preprekama na tom putu.

- Kada jednog dana Srbija postane članica EU, verujem da neće maltretirati ni jednu zemlju kandidata koji želi da uđe - rekao je Dačić, ali je dodao da bi voleo da vidi kako bi stare članice prošle na "sistematskom pregledu" kome se podvrgavaju zemlje kandidati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    30. jun 2015 | 16:27

    Bravo i ako im je rekao jer se u tim evropskim zemljama desavaju mnogo gore stvari

  • pecanac

    30. jun 2015 | 15:33

    Srbija je prva u Evropi u mnogim stvarima, inteligencija bre, pa joj svi i zavide, I naravno nece konkurenciju u svom dvoristu, al morace da je prihvate kat tad! Jos da je u srbiji manje nacionalizma, da se svi gradjani osecaju njeni gradjani, bez mrznje I bez predrasuda o drugim narodima! momentalno sad pravi ljudi vode Srbiju, bice uspehaa! Srecnoooo sampionii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA