OVO JE TITOVA NAJVEĆA TAJNA I SRAMOTA: Evo kako je đeneral Draža SVIREPO UBIJEN bez PRESUDE! (FOTO)

 
  • 52

Četnički đeneral ubijen je protivno svim kodeksima u istoriji svetskog pravosuđa, jer nije dočekao da vidi ni pismeno obrazloženje presude, već je streljan dva dana po objavljivanju usmene smrtne kazne

General Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović osuđen je na smrtnu kaznu streljanjem i oduzeta su mu sva građanska prava, što je pravni presedan koji nije zabeležen nikada u istoriji pravosuđa u svetu! Naime, on je ubijen bez donešene presude i bez prava na žalbu!

Smrtna presuda protiv đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića koja je doneta 17. jula 1946. godine i njom su četničkom komandantu oduzeta sva građanska prava i to bez prava na žalbu!

REHABILITACIJA DRAŽE: Čiča je ZVERSKI i ZLOČINAČKI streljan!

Pravni skandal je taj što je četnički đeneral Draža streljan samo dva dana nakon objavljivanja presude i to usmenog, a da je pismena odluka izrađena tek godinu dana posle!

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Oliver Antić, punomoćnik predlagača rehabilitacije komandata Jugoslovenske vojske u otadžbini, izlažući završnu reč u Višem sudu u Beogradu, rekao je da je proces protiv Dragoljuba Draže Mihailovića, u kome su ga komunističke vlasti osudile na smrt streljanjem, bio je pravni skandal bez presedana.

NIKAD OBJAVLJENE DRAŽINE FOTOGRAFIJE: Četnički đeneral Mihailović kakvog NISTE VIDELI (FOTO)

Antić je podsetio da je Mihailović nakon hapšenja 13. marta 1946. godine u Ozni podvrgnut torturi, zlostavljanju i mučenju, čemu, kako je rekao, nisu bili izloženi ni najgori nacisti.

– Pošto nije bilo presude u originalu, ovde se radi o krivičnom delu ubistva – rekao je Antić.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Prema njegovim rečima, tek godinu dana kasnije izrađene su u pisanom obliku tri presude, od kojih je svaka imala bitne pravne nedostatke.

Antić, istovremeno i savetnik predsednika Republike, posebno je ukazao da Mihailović nije imao pravo na žalbu, što je jedno od osnovnih ljudskih prava koje datira još od starog Rima.

– Čak je 100 godina ranije pravni sistem u Srbiji bio trostepen kada je u pitanju smrtna kazna. Presuda koju potvrdi Vrhovni sud slala se knjazu – podsetio je Antić.

(D. Z.)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flok

    14. maj 2015 | 18:09

    Manite su Draze i Tita.Ne gubite vreme vec radite nesto.Uvek se nadje razlog za diskusiju a ne razlog za rad.I onda se cudimo sto smo tu gde smo.Pokosite travu,spremite garazu,ofarbajte nesto ocistite.....

  • srbenda

    14. maj 2015 | 16:45

    I ako su! Njegove bradonje su vise nanele stetu srbima nego nemci! Silovali zene i devojke i klali seljake! Stoka

  • Zoki

    14. maj 2015 | 20:57

    Drazu Mihajlovica nije ubio Tito , vec Slobodan Krcun i Milos Minic , a oni su bili srbi.A znamo kako je posle stradao Krcun i neka je .I sve nesrece koje su zadesile srpski narod zadesile su ne od Tita vec od srpskih hohstaplera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA