EVO ZAŠTO JE VUČIĆ ODBRUSIO EVROPI I NE DA GAZIVODE: Albanci ETNIČKI ČISTE SRBE sa Kosova kao što je to Tito radio!

 
  • 37

Simboliku plana ili ideju Albanaca s Kosova u proterivanju Srba sa Gazivoda treba tražiti u periodu vladavine komunizma i ideji doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, koji je odavno želeo da raseli srpsko stanovništvo s tih prostora!

Albanci sa Kosova i dalje nastoje da ostvare svoj san o etnički čistom Kosovu, koje će jednog dana ući u sastav velike Albanije, a u toj nameri koriste čak i plan koji je davno "sklopio" Josip Broz Tito, kako bi proterali Srbe sa Gazivoda!

Jedna od bitnih tačaka, oko kojih koplja danas lome Srbi i Albanci na Kosovu je jezero Gazivode, a cilj albanskih političara je da preuzmu kontrolu nad njim i proteraju sve Srbe sa tih prostora.

Simboliku plana ili ideju Albanaca s Kosova u proterivanju Srba sa Gazivoda treba tražiti u periodu vladavine komunizma i ideji doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, koji je odavno želeo da raseli srpsko stanovništvo s tih prostora!

TEMA TELEGRAFA: Zašto Srbi i Albanci u Briselu biju bitku oko jezera Gazivode?

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Naime, 1972. godine Džemal Bjedić u ime Josipa Broza Tita postavio je kamen temeljac za branu visoku 107 i široku 460 metara, a Srbima u tadašnjem Ibarskom Kolašinu, današnjem Zubinom Potoku "savetovao" je da se što pre isele i bolji život potraže u Srbiji!

Jezero je tada, kako je i pažljivo isplanirano u Brozovom kabinetu, potopilo srpska imanja i oteralo 8.000 Srba sa tih prostora, što je početak progona i sna albanskih separatista!

Sudbina veštačkog jezera Gazivode koje se prostire preko administrativne linije centralne Srbije i Kosova odrediće sudbinu srpskog naroda u pokrajini.

Foto: Wikipedia/Bobik Foto: Wikipedia/Bobik

Osim jezera i brane, tu je i hidroelektrana Gazivode. Ako ovaj strateški i za Srbe najznačajniji resurs padne u ruke Albanaca, a uveliko se radi na tome, Srbi u Zubinom Potoku će gubiti 10 miliona evra godišnje, neće imati od čega da žive i moraće da se sele ili da nastave da za pomoć moljakaju Beograd i međunarodnu zajednicu.

Oko 79 odsto jezera nalazi se na teritoriji opštine Zubin Potok, a 21 odsto na području opština Novi Pazar i Tutin koje su u centralnoj Srbiji. Pritom, 90 odsto vode potiče iz izvorišta u centralnoj Srbiji koja je gradila branu i hidroelektranu, a 99 odsto profita prištinsko preduzeće Ibar - Lepenac ubire na teritoriji Zubinog Potoka.

Foto: Telegraf/Marko Đoković Foto: Telegraf/Marko Đoković

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je Evropskoj uniji da on lično ne da Gazivode i da ukoliko je to uslov EU za otvaranje pregovora sa Srbijom "traže drugog premijera".

Foto: Wikipedia / Magnus Manske Foto: Wikipedia / Magnus Manske

(D. Z.)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. maj 2015 | 15:26

    Samo da kazem jednu stvar, mozemo mi da pljujemo Vucica, ima on svoje mane ali iskreno ko bi bolje radio posao od njega u trenutnoj ponudi na politickoj sceni? Logicno je da ga promenimo posle nekog vremena ali ne zato sto nam se ne svidja vec kada se pojavi bolji. Nisam od onih koji bi ga menjao eto zato pa da mi dodju opet zuti zbog kojih smo u ovoj bedi. A i ima mu** nekad da ovima kaze dokle mogu da idu.

  • Aleksandar

    12. maj 2015 | 15:53

    Znam da cu doziviti dan da sa zastavom usetamo u Pristinu..

  • Marko

    12. maj 2015 | 15:12

    Tako Aco nedaj nista,pa dokle vise bre ta evropa i ti albanci sa njihovim uslovia.Imamo i mi uslo DA NAPUSTE NASU TERITORIJU.Pa sad svako ce.da dodje u srbiju i da uzme sta mu treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA