GAŠIĆ NAJAVIO: Srbija KUPUJE dva HELIKOPTERA od RUSA!

Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je u Moskvi sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom o kupovini helikoptera i vojnoj saradnji dve države

  • 4

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić razgovarao je tokom posete Moskvi s ruskim kolegom Sergejom Šojguom o kupovini dva vojna helikoptera, vojno-ekonomskoj i vojno-obrazovnoj saradnji.

Gašić, koji je u Moskvu doputovao na Četvrtu Moskovsku konferenciju o međunarodnoj bezbednosti, izjavio je da je sa Šojguom razgovarao i o školovanju deminera, kao i da bi 56 pripadnika Vojske Srbije ove godine trebalo da bude upućeno na školovanje u visokoškolske ustanove Vojske Ruske Federacije.

ONI ĆE BRANITI SRPSKO NEBO: Evo koje BORBENE MAŠINE Srbija kupuje od Rusa! (FOTO) (VIDEO)

Govoreći o proslavi 70. godina od pobede nad fašizmom, Gašić je rekao da je reč o velikom jubileju i da mu je drago što je Srbija dobila poziv da učestvuje na Paradi ponednika u Moskvi.

Foto: AP/Tanjug/APTN Foto: AP/Tanjug/APTN

Šojgu je na sastanku s Gašićem izjavio da Rusija vidi u Srbiji dobrog i pouzdanog partnera u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi.

Šojgu je zahvalio Gašićuo na učešću Srbije na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti, dodavši da će Beograd imati mogućnost da izloži svoj pogled na međunarodnu bezbednost i situaciju na Balkanu.

Želeo bih da potvrdim da mi u Srbiji vidimo starog, dobrog, pouzdanog i predvidivog partnera. Naše prijateljstvo vezuje zajednička istorija, zajednička sećanja i podvizi naših predaka - naveo je ruski ministar odbrane.

Generalna proba vojne parade

Srpski ministar odbrane je izjavio da se odnosi Srbije i Rusije razvijaju u pozitivnom smeru.

- U 2012. imali smo devet planiranih aktivnosti u okviru vojne i vojno-tehničke saradnje, u 2013. godini je bilo 16, u 2014. - 26, a u 2015. je planirano 30 događaja. Nadam se da će ih biti i više ako se uzmu u obzir i neplanirane aktivnosti - rekao je Gašić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA