BRUKA - RUSIJA PRITISKA SRBIJU! Putinova televizija NAPALA Vučića zbog saradnje sa Tonijem Blerom!

Ruska državna televizija proteklih dana žestoko je napadala Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, jer je srpska vlada odlučila da sarađuje sa firmom bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera, iz Vlade kažu da su ovakvi napadi očekivani zbog namere Beograda da smanji energetsku zavisnost od Moskve

Ruska državna televizija koju direktno kontroliše predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin proteklih dana žestoko je napadala Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, jer je srpska vlada odlučila da sarađuje sa firmom Tonija Blera!

Putinova TV je, prenosi "Blic" u udarnom terminu za dva dana emitovala dva priloga u kojima se obrušila na Vučića, ne birajući reči kritike zbog saradnje s Blerom. Optužili su Vučića da je “angažovao za savetnika čoveka koji je bombardovao Srbiju”, a sve su ilustrovali snimcima žrtava, rušenja mostova i gradova po Srbiji tokom NATO agresije.

Sagovornik “Blica” iz Vlade Srbije kaže da su ovi napadi očekivani upravo zbog vođenja balansirane spoljne politike.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Rusija ne gleda blagonaklono na pokušaj Srbije da smanji energetsku zavisnost od Moskve, a u isto vreme trpimo velike pritiske SAD zato što ne želimo da uvedemo sankcije Rusima. Paradoks je da je Vučić danas za Rusiju nedovoljno proruski, dok je za SAD nedovoljno proamerički - kaže on.

Moskva se, naime, plaši da se Beograd potpuno okreće Zapadu, a okidač za ovaj medijski napad su dogovori Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena o snabdevanju Srbije američkim gasom. Takođe, iz EU sve češće stižu poruke da Srbija treba da se ugleda na Uniju i “diversifikuje” snabdevanje energentima, dakle da ne zavisi od Rusa.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić, AP Foto: Tanjug/Oksana Toskić, AP

KAKO SU NAPADALI VUČIĆA:

* Da, OVAJ Toni Bler - “mi ne bombardujemo Srbiju da bismo osvojili nove teritorije, već iz humanitarnih razloga“ - biće savetnik srpskog premijera Aleksandra Vučića (voditeljka RT-a).

* Mislim da je ovo još jedan u nizu pokušaja političkog samoubistava Aleksandra Vučića, i iskreno se nadam se da će ovaj put i uspeti. Jedini mogući i logičan zaključak je da je Vlada Srbije marionetska vlada. (Višeslav Simić, profesor geopolitike iz Meksika)

* Da li je ovo Toni Bler koji želi do kraja da nas uništi ili Bler koji je došao da pokupi ono što je ostalo od ratnog plena? Mislim da je ovo poslednji korak u diskreditaciji Aleksandra Vučića pre nego ga pomere i zamene nekom novom marionetom. (Džon Bosnić, politički konsultant iz SAD)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikii

    23. februar 2015 | 17:04

    sto posto se slazem sa dosadasnjim radom vucica ovo je jedino sto mu zameram,kako sa ovim ubicom srpskih civila moze da sedne za sto,gresis vucicu

  • BEOGRAD JE SveT !!!

    23. februar 2015 | 16:52

    Kao prvo nema ovde pritiska :D ..Putin nas nebi stavio bod pritiskom...BRAĆA RUSI !!!

  • DD

    23. februar 2015 | 21:52

    ŽIVEO BRATSKI RUSKI NAROD. ŽIVEO PUTIN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA