Srbijanka Turajlić: Političari da ćute o Verici Barać!

 
  • 0

Profesorka Beogradskog univerziteta podseća da su Verici Barać političari onemogućavali rad dok je bila živa

Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić smatra da je licemerno od strane političara da sada daju "srceparajuće" izjave o Verici Barać, kada su je saplitali i omalovažavali.

Nakon što je juče objavljeno da je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać preminula posle duge i teške bolesti - javnost je bila nepodeljena u oceni da se desio veliki gubitak za Srbiju.

- Građani Srbije moraju da se suoče s činjenicom da je Verica Barać bila jedina do kraja dosledna u borbi sa korupcijom i da je gubitak takve osobe svojevrsna opomena građanima da moraju što pre da se angažuju u borbi koju je ona beskompromisno vodila. Ono što u celoj situaciji meni ostavlja gorak utisak jesu srceparajuće izjave naših političara, koji nisu štedeli truda u poslednjih sedam-osam godina da napadaju Vericu Barać gde god je to bilo moguće, da je ometaju u radu i da je omalovažavaju. Prosto mi se čini da pristojnost nalaže da vlast ovog momenta makar ćuti s pijetetom i da ne pokušavaju da i na Verici Barać stiču predizborne poene - rekla je Turajlićeva za B92.

(Telegraf.rs / Izvor: B92 / Foto: Vreme.com)

 

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA