SRPSKI HEROJI ODUŠEVILI DRŽAVNI VRH! Košarkaši, vi ste ponos Srbije!

 
  • 14

Fenomenalni uspeh srpskih košarkaša na SP u Španiji i osvajanje srebra - koje sija više od zlata oduševilo je srpske političare i kompletan državni vrh, a predsednik Srbije poručio je srpskim herojima posle uzete medalje da u to ime "popiju jednu kako valja"

Košarkašima Srbije, kao i stručnom štabu "orlova" stigle čestitke povodom fantastičnog uspeha i osvajanja srebrne medalje na SP u Španiji, od premijera Aleksandra Vučića, predsednice Skupštine Maje Gojković i od princa Aleksandra Karađorđevića, dok je srpske junake u svlačionici nakon meča posetio i lično im čestitao predsednik Srbije Tomislav Nikolić!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je igračima i stručnom timu košarkaške reprezentacije Srbije osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, ističući da je to izuzetan uspeh srpske košarke.

- Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci. Ovo je izuzetan uspeh srpske košarke na koji smo dugo čekali. Ponosni smo na vas, vašu igru i timski duh koji ste pokazali na ovom prvenstvu", naveo je Vučić u čestitki - saopštila je Vlada Republike Srbije.

Vučić je naglasio da iskreno veruje da je ovo "tek prvi u nizu izuzetnih rezultata i uspeha koje ćete vi, kao izvanredna generacija mladih igrača, postići u svojoj reprezentativnoj karijeri".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je odmah nakon dodele medalja sišao iz Vip lože u svlačionicu srpskih košarkaša i čestitao im je na fantastičnom uspehu uz poruku: "Bravo momci, a sad popijte jednu kako valja"!

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je košarkaškoj reprezentaciji Srbije na osvajanju srebrne medalje.

- Vaše srebro sija kao zlato. Bez obzira na poraz u finalu pokazali ste izuzetan talenat i kvalitet. Ostavili ste iza sebe mnoge dobre selekcije i doneli svima nama veliku radost - istakla je Gojković, saopšteno je iz kabineta predsednika Narodne skupštine.

- Uživali smo u vašim potezima i koševima, kojima ste pokazali da je Srbija zemlja košarke i vratili nas na zasluženo mesto - u svetski vrh. Time ste poslali najlepšu sliku Srbije u svet, a sve nas učinili ponosnim - poručila je Gojković

Čestitkama se pridružio i prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević.

- Ovakvi događaji ostaju dugo u sećanju i postaju deo istorije i to onaj koji bi mo voleli da nam se što češće ponavlja. Naša košarka definitivno ima sjajnu budućnost - naveo je princ Aleksandar Karađorđević u pismu.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je danas košarkaškoj reprezentaciji osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

- Čestitam vam na hrabrosti, srčanoj borbi i istrajnosti koju ste pokazali boreći se ravnopravno za prvo mesto na Svetskom prvenstvu u košarci. Pokazali se ste da se trud i rad uvek isplate i još jednom potvrdili da je srpskoj košarci mesto u samom svetskom vrhu. Vaše srebro sija kao zlato. Ponosni smo na vas - navodi se u čestitki.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je juče srebrnu medalju na SP Španiji pošto je u finalnoj utakmici u Madridu izgubila od selekcije SAD sa 129:92.

(D. Z.)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA