SKANDAL: Pomoćnik ministra nije mogao bez sakoa u Skupštinu, spasio ga konobar restorana!

 
  • 9

Pomoćnik ministra prosvete nije znao za kodeks Skupštine i da je odelo obavezno kad se ulazi u salu, pa je u parlament krenuo odeven u košulji i pantalonama bez sakoa. Čitavu stvar spasio je konobar iz restorana koji je pozajmio sako Šuvakovu

Pomoćnik ministra prosvete Srđana Verbića Milovan Šuvakov pokazao je da se teško snalazi u toj ulozi i da mu više pristaju naučni radovi i fizika, jer je nenamerno narušio protokol Skupštine Srbije kad je krenuo u salu pred poslanike bez sakoa!

Naime, ovaj "incident" dogodio se kad je Šuvakov krenuo zajedno sa Srđanom Verbićem pred poslanike da brani predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju, ali bez neophodne, protokolom Skupštine Srbije predviđene toalete.

Šuvakov je krenuo spreman da brani predloženi zakon, ali to nije bio u mogućnosti da uradi jer nije imao sako, koji je obavezan kad se ulazi u salu Skupštine!

- Pomoćnik ministra Milovan Šuvakov pojavio se u Skupštini u pantalonama i košulji, a iznenadio se kad su mu skrenuli pažnju da tako obučen ne može u ime Vlade da poslanicima obrazlaže zakon. Očigledno nije bio spreman na to - kaže naš dobro obavešteni sagovornik i očevidac ovog događaja iz parlamenta.

Problem je rešen tako što je konobar Duško iz čuvenog skupštinskog restorana skinuo svoj sako i dao ga Verbićevom pomoćniku kako bi mogao da uđe u salu.

Kodeksom Skupštine Srbije predviđeno je da narodni poslanici moraju biti kulturno odeveni, što znači da dame ne mogu oblačiti prekratke suknje, a za poslanike je obavezno odelo, tj. pantalone, košulja i sako!

Iz Ministarstva prosvete za Telegraf kažu da nije bilo nikakvog incidenta, već da je reč o previdu, jer je pomoćnik ministra "prosto zaboravio sako".

(Telegraf.rs)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA