SA OBEZBEĐENJEM I NA GODIŠNJI: Političari su bezbedni čak i na plaži!

 
  • 22

Najviše državne funkcionere obezbeđenje prati u hotelu, restoranu, pa čak i na plaži

Uredba Vlade propisuje da najviši državni funkcioneri poput predsednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića, predsednicu Skupštine Maju Gojković, kao i ministre Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića obezbeđenje mora da prati u stopu, a to važi i za godišnje odmore.

Obezbeđenje ih prati u hotelu, restoranu, na plažu. Telohranitelji se od njih i njihovih porodica ne odvajaju 24 sata, a to važi i za svako privatno putovanje u zemlji i u inostranstvu. Ako su na moru, po pravilima službe, bezbednjaci ne smeju da plivaju, već moraju da sede na plaži.

Odlazak na letovanje u inostranstvo uvek se najavljuje zemlji u koju funkcioner putuje. Šalju se informacije o telohraniteljima i oružju koje nose. Obavezno se proverava ko je još odseo u hotelu, na istom spratu i u susednim sobama, pišu "Novosti".

Obezbeđenje najčešće spava u istom hotelu, osim ako nije previše skup, a proceni se da je bezbedno da bude smešteno na drugom mestu. Tokom boravka na "letovanju" bezbednjaci, kao i na bilo kom drugom službenom putovanju, imaju plaćen boravak i dnevnice.

Na spisku političara koje trenutno imaju državno obezbeđenje nalazi se 47 imena.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA♧

    24. jul 2014 | 00:00

    Mašala...a policija u pocepanim uniformama i bušnim cipelama...svaka čast!

  • Zoran

    23. jul 2014 | 23:37

    Šta reći bogata zemlja,samo trošite.Rekli su nema više službenih vozila i opet se voze,nije audi nego škoda-punto kao da on ide na vodu SRAMOTA A NAROD NEKA ŽIVI SA BEDOM OD PLATE I PENZIJE.

  • Grunf

    24. jul 2014 | 00:01

    Cekajte, zar nisu skoro rekli da u ovakvoj krizi ne idu na odmore?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA