NIKOLIĆ POZVAO NA POMOĆ SRBIJI: Čovek je veliki ako pomoć pruži!

 
  • 9

- Ne tražimo od drugih ono što nemaju, već samo deo onoga što imaju više od svojih potreba. To malo više, za nas je mnogo i neophodno nam je, jer šta je smisao života osim da pokažemo saosećanje i volju da pomognemo drugima - rekao je predsednik Srbije i pozvao je danas, prilikom svog obraćanja Savetu bezbednosti UN, na pomoć Srbiji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas, u svom obraćanju Savetu bezbednosti UN, na pomoć Srbiji u obnovi posle katastrofalnih poplava.

On je podsetio da je Srbiju prošle nedelje pogodila katastrofalna poplava, jedna od najvećih koja je zadesila Evropu u proteklih sto godina.

- Ta elementarna nepogoda je odnela više desetina života, potopila gradove, manja mesta, uništila obradive površine, privredu i nanela neprocenjivu štetu. Da bi smanjili razmere katastrofe, građani su se odazvali pozivu svoje vlade, ispoljivši visok stepen solidarnosti i hrabro i prisebno se borili da se spasu ono što se spasti moglo. Nažalost, uprkos ogromnoj volji i želji, uništeno ne možemo obnoviti sami - podvukao je Nikolić.

On je istakao da je Srbiji potrebna pomoć kako bi građanima omogućila da obnove ono što su izgubili, ponove poljoprivredne radove, tamo gde je to moguće, a tamo gde nije, da im se pomogne da preguraju godinu i sledeću počnu u normalnim uslovima.

S tim u vezi članovima Saveta bezbednosti UN podeljen je DVD na kojem je prikazan deo tragedije koja je pogodila Srbiju, koji je molio da pogledaju.

- Čovek nije ponizan, ako traži pomoć, ali je veliki samo ako pomoć pruži - rekao je Nikolić.

On je istovremeno izrazio zahvalnost svim državama i narodima koji su pomogli, ili će u narednom periodu pomoći Srbiji da prevaziđe tragediju i razaranja nastala katastrofalnom poplavom.

- Ne tražimo od drugih ono što nemaju, već samo deo onoga što imaju više od svojih potreba. To malo više, za nas je mnogo i neophodno nam je, jer šta je smisao života osim da pokažemo saosećanje i volju da pomognemo drugima - zaključio je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dete palo sa trećeg sprata u Novom Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA