Epilog nabrutalnije tuče učenica: Poznato je kako su kažnjene srednjoškolke iz Splita (VIDEO)

Srednja tehničko-saobraćajna škola Split nakon ovog nemilog događaja aktivirala je stručni tim koji radi s učenicima i nastavnicima

  • 11

Krajem januara hrvatsku javnost i region zgrozio je snimak brutalne tuče dve splitske srednjoškolke. Policija je dovršila kriminalističko ispitivanje dve devojčice protiv kojih će biti podnet optužni predlog Prekršajnom sudu zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali će posla imati centar za Socijalno staranje.

Podnete prekršajne prijave protiv najbrutalnijih devojčica u Hrvatskoj

Iako se incident nije dogodio u blizini škola, jedna od učesnica tuče "zaradila" je ukor. Srednja tehničko-saobraćajna škola Split nakon ovog nemilog događaja aktivirala je stručni tim koji radi s učenicima i nastavnicima.

Printskrin: Index.hr

Učenici iz te škole koja je učestvovala u brutalnoj tuči, nije izrečena nikakva pedagoška mera, već je za nju i sve ostale učenike i nastavno osoblje, škola organizovala detaljan rad kojim nastoje savladati posledice događaja i izbeći slične situacije.

O pedagoškim merama se nije razmišljalo, jer se sve dogodilo van škole, već od tada rade na slučaju i kontinuirano razgovorima obuhvataju sve koji su na bilo koji način bili uključeni u nemilu situaciju.

S druge strane, Ekonomsko birotehnička škola Split, odakle dolazi druga učesnica tuče, izrekla je za svoju učenicu prvog razreda vaspitnu meru ukora.

Printskrin: Index.hr

Mera je ipak izrečena nakon što se Školski odbor žalio na odluku oko ukora i tražio da se srednjoškolki izrekne još stroža kazna - opomena pred isključenje, a sve zbog narušavanja ugleda škole.

- Napravili smo sve što smo u zakonskim okvirima morali da napravimo, a mislim da se o ovom slučaju već i previše pisalo - rekla je za Slobodnu Dalmaciju direktorka Neda Bartulin.

Printskrin: Index.hr

Kako je za spomenuti list rekla Jasminka Horvatić, profesorka psihologije i stalni sudski veštak, o konkretnom slučaju ne može da govori jer nije uključena u rad s dvema devojkama, ali generalno kod takvih situacija je sigurno kako je njima i njihovim porodicama potrebna stručna pomoć.

- Sve drugo nema smisla, sankcije su kontraefekt jer deci treba pomoć. Ključna stvar je da one nisu srećne pa su tim već kažnjene na jedan način - rekla je za Slobodnu Dalmaciju Horvatić.

Pogledajte kako je izgledala brutalna tuča srednjoškolki u Splitu:

Daljinac

(Telegraf.rs/srednja.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OOUR

    16. februar 2018 | 19:50

    Parkirani Rover nadrljao više od obe zajedno. :-)

  • vuk

    16. februar 2018 | 20:05

    welcome in EU

  • I ćorava koka zrno ubode

    16. februar 2018 | 19:48

    To omladina..mladost..stavovi obrazovanje..civilizacija...fuj...i djecu i roditelje na neki prisilni rad!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA