Zgražavate se na Užičko kolo, a sečete vene na Cecu i Daru: Srbi i Hrvati ratuju na Fejsbuku zbog srpske igre nasred hrvatske plaže (VIDEO)

 
  • 18

Na internetu se vodi "mali rat" igranju "srpskog kola na hrvatskoj plaži"

Svi koji su se zatekli tokom vikenda na plaži u Umagu, prisustvovali su nesvakidašnjoj sceni kada je grupa mladih zaplesala Užičko kolo. Reakcije prisutnih i onih koji su snimak kola videli na internetu je podeljen.

Srbi opet opleli kolo na hrvatskoj plaži: Orila se truba po "lijepoj našoj" (VIDEO)

Naime, etno udruženje "Zavičaj" iz srpskog sela Zlakuse i trubački orkestar Ivana Jovanovića iz Užica su priredili su prizor za pamćenje kada su odigrali Užičko kolo. Snimak je objavljen na Fejsbuk stranici "Užice-oglasna tabla".

Prisutnima se ovakav oblik zabave svideo, a posebno su mu se obradovali mališani, dok se na internetu vodi "mali rat" igranju "srpskog kola na hrvatskoj plaži".

- Svi vi koji se zgražate na to Užičko kolo i busate u hrvatska prsa i vi koji sad s gnušanjem komentirate, vjerojatno ste ga plesali nebrojeno mnogo puta, a cajke vam se ore iz automobila,režete žile na Ilića,Cecu,Daru...susretnem takve na tisuće,velike hrvatine, a kad pjesma krene zaborave se, alkohol ih ponese pa redom znaju tekstove svih srpskih pjevača, a nogice nesvjesno zaigraju užičko,E TAKVI STE VI GLASNI ŠTO PLJUJETE-GADITE MI SE! - jedan je od komentara ispod posta na Fejsbuku hrvatskog Indexa, koji je takođe preneo ovu vest.

Printskrin: Facebook/UŽICE - OGLASNA TABLA

- Šta su ovi mladi ljudi krivi...da je tako bilo samo barem prije 26 godina....sve bi bilo drugačije - napisao je Nikola i dobio preko 100 lajkova za komentar.

Ubedljivo najviše lajkova dobio je Đorđe koji je svojim komentarom izazvao i najviše odgovora.

- Ne znam kome bi smetao nacionalna igra ples/kolo....moze biti ako si bolestan, mrziš celu neku naciju pa ti onda sigurno smeta i njihovo kolo.

Naravno, bilo je i onih koji ovaj potez smatraju sramotom za hrvatski narod.

- Vidjet čete vi istrijani moji kad vam djecu i unuke budu klali za jedno 30 godina. Onda im više nečete biti brača izgleda da ništa niste naučili iz bliske nam crne povjesti i to je zahvala našim hrvatskim braniteljima našim herojima sram vas bilo istrijani sramoto hrvatskog naroda.

- Provokatori!!!! Znaju da im u Istri nitko neće ništa. Neka svoje srbijansko kolo oplete gamad u Turoplju ili na Trgu bana Jelačića (kao na početku rata u Cesarčevoj)!! Za čas bi Pupovac imao o čemu lajati. Daj Bože, što prije da se riješimo te žgadje jednom zauvijek - napisala je Jasna.

I ispod vesti na našem portalu mogle su da se vide različite reakcije na igranje kola u Umagu.

Foto-ilustracija: Tanjug, Widewallpapershd

- Doista treba zatvoriti granicnu crtu za srbijance i bosance...otjerati ce sve strane goste sa nasega Jadran - napisao je Slađan i odmah mu je stigao kontra odgovor čak 478 korisnika Fejsbuka.

- Bez veze...meni je ovo provokacija...i primitivizam...ja sam Srpkinja u dusi..a ne moram da se blamiram i dokazujem... - smatra Elizabeta koja očigledno misli da je kolo bilo suvišno.

Kao i uvek, bilo je i komenatara koji se sa nostalgijom sećaju vremena kada smo svi živeli zajedno, složni, u jednoj državi.

- Eh sto nam razbise Jugu--- kako je to bilo predivno vreme- a ovi huskaci mrznje ne znam samo za koga li rade ovo sto rade-- cuj- kolo u Hrvatskoj??? Bilo je i bice i sta tu ima lose - napisala je Goca.

Pogledajte kako je izgledalo kolo u Umagu:

Video: Najavljen dolazak Zelenskog: Treći samit Ukrajina-Jugositočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinero

    31. avgust 2017 | 17:41

    Ako mi možemo da podnesemo vaše silikonke i kreštavice severine i rozge po Beogradu,u čemu je problem jednog prelepog užičkog kola u izvođenju dece?

  • Boris

    31. avgust 2017 | 15:59

    Sta je tu lose,pa ja bi slusao rado Dalmatinske Klape u centru Beograda.

  • Kole

    31. avgust 2017 | 18:02

    Sve je bolje i lepše slušati i gledati od njanjave Rozge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA