KINEZI: Most Zemun-Borča završavamo do oktobra 2014. godine

 
  • 1

Glavni inženjer zadužen za taj projekat Li Ke rekao da se radovi na mostu obavljaju planiranom dinamikom

Kineska kompanija Čajna roud end bridž korporejšen najavila je da će most preko Dunava, između Zemuna i Borče, biti završen do oktobra iduće godine.

Kineski inženjeri su rekli novinarima na gradilištu da je do sada od svih predviđenih radova na mostu završeno oko 56 odsto.

Glavni inženjer zadužen za taj projekat Li Ke rekao je da se radovi na mostu obavljaju planiranom dinamikom, i da će kompanija CRBC završti gradnju tog objekta u skladu sa predviđenom dinamikom i standardima.

Na tom gradilištu radi svakodnevno oko 500 ljudi, od kojih su 300 kineski radnici.

Gradilište mosta Zemun-Borča obišli su državni sekretar Ministarstva rada Dragi Vidojević i predstavnici Uprave za bezbednost i zdravlje na radu i Inspektorata za rad povodom obeležavanja Dana građevinara Srbije. Međutim, kako piše dnevni list "Blic", Ministarstvo je napravio propust pa je, umesto za sve, obezbedilo prevoz za svega osam predstavnika "sedme sile".

Prema ranije potpisanom sporazumu između Vlade Srbije i Kine, most Zemun - Borča će biti dugačak 1.507 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara, sa ukupno šest kolovoznih traka i pešačko-biciklističkim stazama sa obe strane.

Most će imati dva veća raspona sa kosim zategama, za prolaz brodova. Dužina svih pristupnih saobraćajnica biće 21.6 kilometar.

Ukupna vrednost izgradnje mosta trebalo bi da bude 170 miliona evra, od čega će 25.5 miliona evra finansirati Vlada Srbije, a 144,5 miliona evra kineska banka Eksim, uz poček od tri godine, fiksnu kamatnu stopu od tri odsto godišnje i rok otplate od 15 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, B92)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA