Dobra higijenska praksa preduslov za uspešno poslovanje
Na beogradskim pijacama u toku je redovna akcija dezinfekcije tezgi i pijačnih platoa koja se obavlja u skladu sa godišnjim planom održavanja pijaca.
Imajući u vidu da se na pijačnim tezgama izlažu prvenstveno poljoprivredni i drugi proizvodi značajni za ishranu ljudi, dobra higijenska praksa jedan je od najznačajnih preduslova za siguran i bezbedan plasman namirnica.
Nakon temeljnog čišćenja i pranja tezgi, rashladnih vitrina, ramova, platoa i svih prostorija, obavlja se dezinfekcija pomoću odgovarajućih sredstava koji ispunjavaju uslove i poseduju sertifikat HACCP-a. U pitanju su biorazgradive materije koje nisu štetne po zdravlje ljudi koriste se na površinama za skladištenje i izlaganje hrane, a imaju širok spektar dejstva na gljivice, razne oblike bakterija i virusa.
U toku je i dezinsekcija i deratizacija objekata preduzeća, koje Gradske pijace sprovode u saradnji sa Zavodom za biocide i medinisku ekologiju, u cilju sprečavanja pojave insekata i glodara štetočina. Preventivne mere zasnovane su na najboljim dokazima iz prakse i istraživanja, a u skladu sa najvišim profesionalnim i etičkim standardima. Sva sredstva koja se koriste u toku dezinsekcije i deratizacije, registrovana su za određenu namenu i nisu škodljiva za ljudski organizam.
(Telegraf.rs/ PR)
Video: Pogledajte kako izgleda sajam antikviteta u Ljubljani
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.