Deca su danas izašla na Ulice otvorenog srca i učinila nešto predivno za svoje vršnjake koji detinjstvo provode na ulici (FOTO)

 
  • 0

- Najveća stvar koju možemo da uradimo je da njima obezbedimo lepo detinjstvo i njihov osmeh i sreća je za mene najbolji novogodišnji poklon - rekao je Siniša Mali poželevši svim sugrađanima, posebno najmlađima, sve najbolje u Novoj godini, a pre svega dobro zdravlje i sreću

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" pod sloganom "Radost deci" održana je danas u Svetogorskoj ulici, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozdravio je građane, poželeo im sve najlepše u Novoj godini i pozvao ih da budu humani i pomognu deci sa ulice.

ULICA OTVORENOG SRCA: Aca Šapić kao Rudolf!

Gradonačelnik je poručio da je obaveza grada da brine o njima.

- Najveća stvar koju možemo da uradimo je da njima obezbedimo lepo detinjstvo i njihov osmeh i sreća je za mene najbolji novogodišnji poklon - rekao je Mali poželevši svim sugrađanima, posebno najmlađima, sve najbolje u Novoj godini, a pre svega dobro zdravlje i sreću.

On je podsetio da se "Ulica otvorenog srca" održava svakog prvog dana u Novoj godini i da se očekuje da će danas više od 100.000 ljudi proći ovom ulicom.

Takođe je dodao da će Beograd još jedanput pokazati da je humani grad, jer će svaki dinar od prodatog crvenog nosića za klovnove biti namenjen Prihvatilištu za decu koje će biti napravljeno ove godine.

- Mislim da je to pravi način da počnete Novu godinu i pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca sa ulice koja nemaju gde da borave - rekao je gradonačelnik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako je dodao, što vise kupljenih nosića, to će biti i više sreće za decu prihvatišta, koje grad nema od 1998. godine.

Gradonačelnik je na početku manifestacije pevao i igrao uz program koji organizovan u Svetogorskoj ulici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Muzičko - zabavni program priređen je ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novom Beogradu...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Osnovno obeležje i ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

U okviru glavnog programa nastupaju dečiji hor "Čarolija", Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Ðura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupaju KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a biće izvedena i novogodišnja predstava ''''Aladinove čarobne avanture".

U Skadarliji na sceni Kuće Ðure Jakšića nastupiće Dečiji hor DKC Beograd, Ðura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Ulica otvorenog srca" nastala je pre više od 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost, a manifestacija se proširila i na druge gradske opštine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA