Saradnja programa El Sistema i Beogradskog Šopen festa (FOTO)

 
  • 1

U periodu od 26.februara do 1.marta na Kolarcu mladi talenti iz socijalno-inkluzivnog programa El Sistema Srbija nastupiće u okviru Beogradskog Šopen festa koji predstavljajući lik i delo Frederika Šopena promoviše vrhunsku pijanističku umetnost.

Drugog dana festivala u muzičkoj školi Stanković nastupiće orkestar El Sistema Srbija i mladi talenti iz muzičke škole Vladimir Đorđević iz Jagodine.

Na svečanom zatvaranju Beogradskog Šopen festa 1. marta u Skupštini grada biće organizovan humanitarni koncert na kojem će deca iz El Sisteme udružiti svoje talente sa dečjim horom "Kruna od nota".

Saradnja socijalno-inkluzivnog programa za decu El Sistema Srbija i Beogradskog Šopen festa predstavlja novi korak u promociji tog, po oceni Unicefa, najboljeg inkluzivnog programa za decu na svetu i nastavak humanitarne aktivnosti Šopenfesta koji se bavi socijalnom inkluzijom dece kroz muziku.

Foto: Promo Foto: Promo

Beogradski Šopen fest je internacionalni kulturno-obrazovni projekat koji od 2012. organizuju umetničko udruženje Kreartiva i najstarija beogradska muzička škola "Stanković". BŠF promoviše klasičnu muziku predstavljajući lik i delo jednog od najvećih kompozitora u istoriji - Frederika Šopena, uz fokus na mlade talente, kao i promociji vrhunske pijanističke umetnosti u našoj sredini i okruženju.

Tokom Beogradskog Šopen Festa moći će da se prate Internacionalno pijanističko takmičenje za mlade talente u muzičkoj školi "Stanković", koncerti, stručna predavanja, muzičke radionice za decu koje će voditi značajni umetnici, pedagozi i predavači.

BŠF od 2012. podržavaju značajne kulturne institucije kao partneri i relevantne državne institucije kao sponzori i donatori.

Foto: Promo Foto: Promo

"El Sistema" je vizionarski globalni projekat koji je u Srbiji podržan od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Nacionalne komisije za Unesco i Vladine kancelarije za socijalno uključivanje (SIPRU) koji, kao novi model socijalne promene, kroz muziku menja život dece kojoj su uskraćene osnovne životne mogućnosti. El Sistema, koristi muziku kao alat za društvenu inkluziju i obuhvata četiri miliona dece i mladih širom sveta. Zbog svoje dugotrajnosti i efikasnosti proglašen je od strane Unesca za najuspešniji socijalno inkluzivni program u svetu.

U Srbiji program sprovodi Music Art Project u šest gradova i obuhvata 250 dece iz srednjih i nižih društvenih slojeva, ali je program okrenut najviše ka deci sa margina društva.

Po povratku iz Milana i Beča planirani su zajednički koncerti učesnika programa u Jagodini, Paraćinu i Ćupriji. Koncertne aktivnosti posle nastupa u Milanu podržane su od strane Italijanskog instituta za kulturu u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    25. februar 2016 | 14:42

    Zvuci stranjski,zvuci divno, "Socijalno - inkluzivno"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA