OVO ĆE DA BUDE UKRAS BEOGRADA: Niče amfiteatar na otvorenom kod Pravnog fakulteta! (FOTO)

 
  • 2

Rok za završetak radova je 1. oktobar. Na uređenom platou urađen je postament za bistu profesora Slobodana Jovanovića koja je će biti otkrivena 2. oktobra

Grad Beograd uspešno privodi kraju radove na platou Slobodana Jovanovića ispred Pravnog fakulteta, kao i na izgradnji otvorenog amfiteatra u malom Tašmajdanskom parku.

Rok za završetak radova je 1. oktobar. Na uređenom platou urađen je postament za bistu profesora Slobodana Jovanovića koja je će biti otkrivena 2. oktobra.

Foto: Promo Foto: Promo

Na samom platou zamenjene su ploče, postavljene nove klupe i sređene stare, postavljenje ograde od zelenila prema ulicama i uređene zelene površine.

Foto: Promo Foto: Promo

U parku Mali tašmajdan iza Pravnog fakulteta izgrađen je amfiteatar na otvorenom koji će moći da primi stotinak studenata. U ovom otvorenom amfiteatru biće održavana predavanja kao i takmičenja studenata u govorništvu.

Pravni fakultet je jedan od najstarijih fakulteta u našem gradu koji postoji od 1808. godine kada je osnovana Velika škola na kojoj su se izučavali pravni predmeti. Ponosni smo na značaj ove obrazovne institucije i uticaju koji je imala u našem društvu.

Foto: Promo Foto: Promo

Ovim će društvo odužiti dug prema Slobodanu Jovanoviću, koji je važna istorijska ličnost, bivši profesor i dekan Pravnog fakulteta, rektor Beogradskog univerziteta, istaknuti pravnik i bivši predsednik Vlade.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA