Kupujte stanove, biće sve skuplji

 
  • 17

- Cene nekretnina konstantno su rasle u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, koje su prošle kroz proces pridruživanja EU i postale punopravni članovi - kaže Katarina Štajner iz Odeljenja za istraživanje inostranih tržišta Austrijske nacionalne banke

Tržište nekretnina u Srbiji, u narednim godinama može da postane najisplativije za ulaganje, sudeći po iskustvu zemalja koje su postale članice Evropske unije.

Statistički podaci uglednih evropskih finansijskih institucija pokazuju da proces pridruživanja Evropskoj uniji dovodi do povećanja cene kvadrata, pa se tako u narednim godinama mogu očekivati značajnija pomeranja i na domaćem tržištu nekretnina, pišu "Večernje novosti".

Šta srpsko tržište kapitala može da očekuje u narednim godinama, najbolje ilustruju podaci Evropskog biroa za statistiku (Eurostat).

Ove podatke analizirala je Katarina Štajner iz Odeljenja za istraživanje inostranih tržišta Austrijske nacionalne banke. Ona je došla do zaključka da su cene nekretnina konstatno rasle u zemljama centralne i jugoistočne Evrope, koje su prošle kroz proces pridruživanja EU i postale punopravni članovi.

Taj rast, prema njenoj analizi, izazvan je prilivom stranih investicija, povećanjem prihoda građana i dostupnijim kreditima za kupovinu nekretnina.

(Telegraf.rs)

Video: Potpukovnik Džefri Masmen, direktor državnog partnerskog programa Nacionalne garde Ohaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Boki033

    7. februar 2014 | 10:34

    Kupicu onda nekoliko pa da ne moram hraniti koze sa ovim silnim novcima sto imam

  • anti antifa

    7. februar 2014 | 10:45

    Kupujte kuće sa zemljom na selu.Trebaće nam

  • dalibor

    7. februar 2014 | 10:38

    Kao prvo Srbija se ne priblizava Evropskoj Uniji i to su samo price za malu decu ili za neinformisane ljude. U zadnje vreme to sto zovu priblizihanje je bilo da Srbija popusti na svaki nivo pregovora, da popusti u svakom pregovoru sa Kosovom, da prihvati sve sto Brisel trazi, da slusa i radi sto joj se naredi sa visine. To znaci priblizihanje. A to sto ljudi nemaju za hleba to se niko ne pita. Sad pisete da ce da poraztu cene stana. Pa neka poraztu ostace prazni kao sto su prazni sada i docice do kolapsa na trzistu nekretnina. Sta da kupi covek sa platom od 200evra? A to ako mislite na dijasporu pa nismo mi toliko budale za neke stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA