Izdat nalog za hapšenje Olivera Ivanovića zbog ratnih zločina!

 
  • 7

Portparol Euleksa Irina Gudeljević potvrdila za Telegraf da je tužilac obavio razgovor sa Oliverom Ivanovićem i izdao nalog za hapšenje zbog sumnje da je lider GI SDP učestvovao u ratnim zločinima

- Tužilac je obavio intervju sa gospodinom Ivanovićem kao navodnim osumnjičenim u istrazi o ratnim zločinima koja je trenutno u toku, kao i navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta. Ispitivanje je završeno i tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora -rekla je portparol Euleksa Irina Gudeljević za Telegraf.

Ona je dodala da je "zahtev za pritvor predat sudu i to je sve što u ovom trenutku možemo reći".

Prema njenim rečima lider GI SDP Oliver Ivanović "je dobrovoljno došao u policijsku stanicu u severnoj Mitrovici nakon prethodnog dogovora između međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) i pravobranioca gospodina Ivanovića".

Ispred zgrade kosovske policije sever, u Kosovskoj Mitrovici, okupilo se oko stotinak građana i pripadnika stranke koji svojim protestom žele da iskažu svoje nezadovoljstvo povodom hapšenja Olivera Ivanovića.

Advokat lidera GI SDP Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić je potvrdio je za Telegraf da je Tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova nešto posle 19 časova završio sa ispitivanjem.

-Sve optužbe su apsolutno političke prirode i neosnovane – rekao je Izričito Vlajić. On je dodao da je u toku proveranje i ispravljanje zapisnika, posle čijeg zaključivanja će moći da govori o detaljima.

Da li će Ivanović biti pušten ili zadržan Vlajić nije mogao da odgovori.

(S.S)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. januar 2014 | 19:28

    Biće još uhićenjai ratnih zločinaca na putu prema EU a do sada ima osuđenih koliko oćeš dok su hrvatski oslobođeni jer njih je Karla kočila dok nisu predali Gotovinu tako će i Srbija da ih isporuči i izda sve zbog EU!

  • Maxima

    27. januar 2014 | 20:12

    E pa ovo je vec smesno. Pantic podneo ostavku, Janicijevica ubili, Ivanovica hapse.

  • Т.М.

    27. januar 2014 | 20:04

    Албанци у сред Србије хапсе Српске држављане!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA