Preminuo glumac Dragomir Čumić Čuma

 
  • 8

Čumić je u 77. godini, u nedelju, umro u Beogradu nakon kraće bolesti. U bogatoj karijeri je snimio više od 120 filmova i TV serija

Glumac Dragomir Čumić Čuma preminuo je u nedelju, u 77. godini u Beogradu. Čumić koji je publiku osvojio sjajnim karakternim ulogama rođen je 1937. u Siraču kod Daruvara, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Čumić je karijeru u kojoj je snimio više od 120 filmova i TV serija započeo 1966. u ostvarenju "San" Puriše Đorđevića, a gledaoci ga pamte po komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika, kao u filmu "Radio Vihor zove Anđeliju" iz 1979. godine. Takođe, glumio je i u serijama "Bolji život", "Vuk Karadžić", "Balkan ekspres", "Bela lađa", "Vojna akademija", "Šešir profesora Koste Vujića" i "Ranjeni orao", kao i u filmovima "Lajanje na zvezde" i "Kad porastem biću kengur" .

S velikim uspehom izvodio je monodramu "Beara hvata visoku loptu", koja je nastala na osnovu razgovora sa fudbalskim golmanom Vladimirom Bearom tokom snimanja filma "Braća po materi".

(Telegraf.rs/Danas.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA