Tokom gej parade povređeno 20 policajaca, privedeno 60 huligana!

 
  • 25

U Kliničkom centru Crne Gore pomoć je zatražilo 19 policajaca sa lakšim i jedan sa težim povredama. Radi se na identifikovanju osoba koje su učestvovale u neredima

U neredima tokom i nakon Parade ponosa u Podgorici povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 protivnika prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore, izjavila je danas portparol Uprave policije Tamara Popović.

Ona je u izjavi medijima navela da je u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore pomoć zatražilo 19 policajaca sa lakšim i jedan sa težim povredama.

Popovićeva je kazala da je zbog ometanja prve Parade ponosa u Podgorici do sada privedeno 60 osoba.

- Od toga 39 punoletnih i 21 maloletno lice - navela je portparolka crnogorske policije, dodajući da je oko 1.500 osoba aktivno pokušavalo da spreči održavanje gej povorke.

Ona je dodala da su u toku aktivnosti na identifikovanju ostalih osoba koje su učestvovale u neredima, povodom Parade ponosa.

U Podgorici je danas održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku neviđenih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije s protivnicima gej parade, da bi učesnici parade na kraju bili evakuisani iz centra grada.

Policija je u tim sukobima upotrebila pendreke i suzavac, dok su protivnici Parade ponosa uzvratili petardama, bakljama i kamenicama. Učesnici Parade ponosa, njih oko stotinu, nakon završetka povorke evakuisani su policijskim maricama iz centra grada, jer nije mogao drugačije da im se obezbedi siguran izlaz iz zone u kojoj je održana prva gej parada u glavnom gradu Crne Gore.

Na obezbeđenju "Montenegro prajda", koji je održan pod sloganom "Crna Gora ponosno", bilo je angažovano oko 2.000 policajaca, među kojima i pripadnici specijalnih jedininica, koji su napravili nekoliko "prstenova" oko maršute kojom je održana gej parada.

Prva gej parada u Crnoj Gori održana je 24. jula ove godine u Budvi, ali je takođe završena neslavnim bilansom - žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultiralo privođenjima i povredama.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    20. oktobar 2013 | 17:24

    Pa dobro bre pederi koliko policajaca jos da bude povredjeno pa da shvatite da je parada srama nesto neprihvatljivo ???

  • rmpl

    20. oktobar 2013 | 18:36

    Sram vas bre bilo da vas je sram dupeta. Pa jel treba svi mi da izginemo da bi vi bolesnici bili ponosni. Sramota Al stvarno sramota i taj vas egoizam da gledate samo vaše dupe!!!! Shvatite ovo je Balkan nema mesta za seka perse ovde moras da budes jak i ispravan da bi opstao! Nema toga shvatite nema pederastijeee

  • Serb-BL

    20. oktobar 2013 | 16:55

    I sve to zbog neceg sto ne valja i sto nije normalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA