Otac studenta poginulog u Americi: Za Kovačevića su imali, a za mog sina nemaju novac!

 
  • 9

- Za ovo vreme niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi saučešće izjavi, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem - ogorčen je otac Zoran

Otac Vladana Jovanovića (24) iz Crvenke, studenta koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradiću Rej u američkoj državi Severna Dakota, kaže da ga niko od zaposlenih u konzulatu ili ambasadi nije zvao da ga obavesti o pogibiji sina.

Vest o pogibiji sina dobio je preko prijatelja, tako je organizovao i preuzimanje sinovljevog tela. Kada će ono biti dopremljeno u Srbiju i o čijem trošku, ne zna se.

- Za ovo vreme niko me nije nazvao ni da me obavesti, ni da mi saučešće izjavi, ni da mi pomogne oko preuzimanja tela. Za Miladina Kovačevića tolike su novce dali, a meni ne mogu da pomognu ni telo sina da preuzmem - ogorčen je otac Zoran.

Sa Vladanom u  kolima bili su i njegovi prijatelji Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25) iz Kule koji su teško povređeni. Sva trojica boravila su u SAD u okviru studentskog programa „Work and Travel". Nesreća se dogodila u petak, kada su se Jovanović, Travica i Šišarica vraćali s posla ka gradiću Majnotu, gde su stanovali. Pik-ap koji je vozio Travica iznenada je prešao u drugu traku, počeo da se prevrće, a potom završio u jarku. Policijski izveštaj potvrdio je da mladići nisu bili pod dejstvom droge ni alkohola, a uzrok nesreće još nije utvrđen.

Iako je momcima osiguranje isteklo nekoliko sati pre nesreće, lekari su sve učinili da se izbore za život povređenog mladića. A njegovi prijatelji da pronađu novac - jer bolnički dan košta nekoliko hiljada dolara. Travici je operisana kičma, a čekaju ga još i intervencije na ruci i slomljenoj vilici.

Goran Šišarica leči se u Majnotu, i prema rečima njegove majke, uskoro bi mogao stići kući. On je jedini video celu nesreću, ali ga lekari drže pod sedativima kako ne bi povratio traumatično sećanje.

(Teegraf / Izvor: 24sata.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    9. oktobar 2013 | 17:22

    Saucesce porodici Jovanovic.Sta reci,roditelji izdvajaju zadnji dinar za skolovanje djeteta i desi se ovo.I sad jos treba da snose troskove za transport tijela njihovog sina.Dzaba je sve tragedije ovog svijeta ,vladi je najprece da se oni namire izmedju sebe.I dobro rece otac nastradalog mladica,za onog ''huligana'' Miladina su dali milon dolara ,a treba pitati zasto je onaj ''ovosvjetski olos'' bio vrijedan tih para a jos je zbog n jega ambasador u SAD izgubio posao.Treba tadasnji predsednik Srbije da objasni taj projekat ''Miladin'' a mislim da je to bila pijena od covjeka Tadic,koji je autor mnogih zlih dogadjajau Srbiji.Ako drzava ne plati dopremanje poginulog mladica,onda se ni oni ne razlikuju od Tadica i Djilasa !

  • Nešo

    9. oktobar 2013 | 18:58

    Prvo moje iskreno saucešce , u potpunosti si u pravu u svemu . Sram i stid neka je svih odgovornih za ovaj drzavni nemar !

  • žandarm

    9. oktobar 2013 | 18:43

    U potpunosti te podrzavam bosnjak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA