Hotel Jugobanke prodat za 1,5 miliona evra

- Osnov da Vlada Srbije proda hotel na Kopaoniku bio je sporazum između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije od 17. februara ove godine - naveli su u Direkciji za imovinu

  • 6

Vlada Srbije je hotel Jugobanke na Kopaoniku prodala kompaniji iz UAE Properti investment LLC za 1,5 miliona evra, rečeno je Beti u Direkciji za imovinu Srbije.

Direkcija je taj hotel prethodno otkupila od suvlasnika za 2,1 milion evra.

Odluka o prodaji hotela Jugobanke kompaniji iz Abu Dabija doneta je na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 15. jula, a hotel je prodat neposrednom pogodbom.

Osnov za Zaključak vlade o prodaji odmarališta na Kopaoniku bio je sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, potpisan 17. februara 2013. godine, a ratifikovan u Skupštini Srbije 15. marta.

Tim sporazumom, kako je saopštila Direkcija za imovinu, predviđeno je da saradnja dve zemlje obuhvata sticanje nepokretne imovine u državnom vlasništvu, kao i zajedničko ulaganje u projekte koji uključuju nepokretnu imovinu u državnom vlasništvu.

- Srbija se obavezala da će prodati određenu nepokretnu imovinu subjektima u UAE, ili će investirati zajedno sa njima, po pravilima i pod uslovima dogovorenim Sporazumom, što će biti regulisano posebnim kupoprodajnim ili drugim ugovorima - istakla je Direkcija.

Objašnjeno je da je međudržavnim sporazumom regulisano i da ugovori, sporazumi, programi i projekti neće biti predmet javnih nabavki, javnih tendera, javnog nadmetanja i sličnih procedura utvrđenih u skladu sa zakonodavstvom Srbije.

Direkciji za imovinu Srbije je hotel Jugobanke na Koponiku prodala Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik Jugobanke.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA