PASULJIJADA: U srpskim kotlićima krčkaće se kineski pasulj

 
  • 11

Na tradicionalnom takmičenju u kuvanju pasulja, osmišljenom da se promoviše čuveni "gradištanac", u većini kotlića kuvaće se kineski pasulj, jer je jeftiniji

 U Velikom Gradištu u subotu, 10. avgusta održaće se Pasuljijada, tradicionalno takmičenje u kuvanju pasulja na kojem će se nadmetati više od 50 kulinara iz Braničevskog okruga.

- Na ovom kulinarskom nadmetanju, kojim se promoviše nadaleko poznati pasulj sorte "gradištanac", posetiocima će besplatno biti poslužen čuveni "vojnički pasulj". Njega će, po svom tajnom receptu, pripremiti pripadnici Vojske Srbije iz požarevačke kasarne "General Pavle Jurišić Šturm" - najavljuju organizatori.

Iako je ova manifestacija osmišljena radi promocije domaćeg "gradištanca", u većini kotlića, kao i prethodne dve godine, krčkaće se kineski pasulj, jer košta 180 dinara, dok je domaći 120 dinara skuplji.

 

Takmičenje u kuvanju pasulja održaće se u gradskom parku, u blizini keja na Dunavu, od 15 do 18 sati, nakon čega će ga kušati stručni žiri i proglasiti pobednika.

Osim tri glavne nagrade za najuskusnije pripremljen pasulj, biće dodeljene i specijalne − za najoriginalniji naziv takmičarske ekipe, za najuređeniju "poljsku kuhinju" i za najveseliju ekipu.

Osim kulinarskog nadmetanja, posetioci će videti i izložbe starih zanata i proizvoda domaće radinosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    9. avgust 2013 | 18:59

    Zanosenje narodnih masa, prilika da sirotinja ruca za dz.

  • Lud Zbujen

    9. avgust 2013 | 18:59

    Sramota

  • milisav

    9. avgust 2013 | 19:12

    Jos nam fali samo kineska prasetina i onda smo komplet zato sto je mozda jeftinija a kvalitet nema veze ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA