Amerikanci snimaju film o Nikoli Tesli u Srbiji!

 
  • 4

Američki režiser Majkl Anton deo filma o Nikoli Tesli snimaće u Srbiji. Trenutno traga za srpskim glumicama koje će igrati Teslinu majku i sestre i nada se finansijskoj podršci Vlade Srbije

Američki režiser Majkl Anton snimaće film o Nikoli Tesli naslovljen "Ludi naučnik", u Srbiji. Glavna uloga u Antonovom ostvarenju biće poverena Branku Tomoviću, glumcu srpskog porekla, koji je rođen u Nemačkoj, a američki režiser se iskreno nada da će dobiti svu moguću podršku od ovdašnjih institucija, ističući da nimalo nije, kako finansijski, tako i tehnički bilo lako izmestiti deo snimanja na ove terene.

- Znam da nije uobičajeno za američke filmove, ali u ovom će se definitivno čuti srpski jezik. Mislim da je to sasvim logično s obzirom na to da je Tesla bio Srbin - objašnjava Anton, i dodaje da trenutno traga za glumcima iz Srbije koji bi se prihvatili pojedinih epizodnih uloga. Najveće interesovanje svakako vlada za ulogu Tesline majke i sestara.

- Stalo mi je da Srbi budu ponosni na ovo ostvarenje. Zato ću se truditi da što verodostojnije ispričam ovu priču o njemu. Istraživanja su pokazala da interesovanje za njegov lik i delo ne jenjava i da je posle Njutna on jedno od najčešće guglovanih naučničkih imena - objašnjava američki režiser.

Interesovanje za ovo ostvarenje, prema Majklovim rečima, pokazale su ne samo američke producentske kuće, već i mnoge holivudske zvezde nagrađene Oskarom. No, on ne krije da snimanje neće otpočeti bez najmanje dva miliona evra, kao i da se izvesnoj finansijskoj podršci nada od srpskih biznismena i Vlade Srbije.

- Tesla ne zaslužuje manje! - kategoričan je Anton, koji će snimanje otpočeti krajem godine, bazirajući priču na tome odakle je došao Tesla, ali i na njegovom intrigantnom odnosu sa rivalom Tomasom Edisonom.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LastHope

    2. jul 2013 | 19:34

    Da se zna sta je i ko je bio Tesla!

  • Vlaja

    3. jul 2013 | 07:40

    E pa ce da crknete pokatoliceni otpadu od ljubomore. To ce vas i pojesti. Uvek ste i bili ljubomorna g...a

  • Sara

    8. jul 2013 | 10:12

    A ne zna se ko je gori, srbi ili hrvati.. Prvo oteraju coveka, ne daju mu osnovne stvari da stvara i ostalo.. A posle ga prisvajaju.. I to nažalost nije samo sa teslom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA