UMETNICI PORUČILI: Stop uništavanju kulture! (FOTO)

 
  • 2

Pod sloganom "Stop uništavanju kulture", više stotina umetnika i radnika u kulturi održalo je protest na Trgu Republike kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog neodrživog stanja u kulturi

Oko hiljadu Beograđana okupilo se danas u 18 časova na Trgu Republike, u znak protesta protiv uništavanja kulture. Pod sloganom "Stop uništavanju kulture!" okupljanje je trajalo sat vremena bez ijednog govora i obraćanja.

U protestu su učestvovali zaposleni u raznim kulturnim sferama, a od poznatih je najviše bilo glumaca, kao što su Gordan Kičić, Vojin Ćetković i Anica Dobra.

- Skup treba da skrene pažnju na potrebu mlađih generacija da žive u normalnom društvu, u kome neće biti strašno ako se ode na baletsku i pozorišnu predstavu - rekao je Kičić za "Blic".

Preko zvučnika su emitovana imena bardova srpske kulture kao što su Pavle Vuisić, Bata Stojković i Nadežda Petrović.

Okupljanje je proteklo mirno, a umetnici su na ovaj način još jednom izrazili nezadovoljstvo povodom malih izdvajanja za kulturu od strane države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milesa

    23. jun 2013 | 01:45

    Dragi moji umetnici, danas je sve roba, ma koliko surovo zvučalo vi nudite vašu umetnost mi to treba da kupimo ili ne kupimo. E sad dobra predstava, film, knjiga muzika............., po pristupačnoj ceni uvek nađe kupca. Ako vam je loša realizacija nije kriva država, nije ni narod kriv, kriva je loša prezentacija. Nauk izvučite sami.

  • Gaša

    23. jun 2013 | 17:04

    Svi mi u Srbiji plaćamo porez.Pa me iskreno zanima da li Vi gospodo umetnici plaćate redovno porez na novac koji dobijate za snimljene reklame,da li ste toliko revnosni da prijavite sve ono što zaradite od snimljene serije,filma...Isto važi i za ove pevače,zabavljače...Vidim da je strašno loše biti glumac pošto kao i političari svoju decu guraju u svoju branšu,a roditelj ne želi detetu loše.Trebali bi malo da iskulirate ima mnogo ljudi koji strašno loše žive,ne bi trebali da idete preko reda!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA