DOBRA VEST: Neće biti restrikcija struje za građane!

 
  • 1

U Elektroprivredi Srbije navode da sistemu ne preti kolaps i da neće biti isključenja struje građanima. Apel ministarstva za racionalnim odnosom prema potrošnji električne energije

I dok predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković poručuje da bi baš ta gradska opština mogla najviše da bude u mraku u slučaju restrikcija, šef Kriznog staba Elektroprivrede Srbije Zoran Manasijević tvrdi da građani ne treba da se plaše kolapsa u sistemu EPS-a, a ni obustave isporuke električne energije.

- Nemamo namere da uvodimo restrikcije, osim ako se ne dogodi neka velika havarija, a nadam se da je kulminacija problema završena juče iskliznućem lokomotive iz šina (u Termoelektrani "Nikola Tesla") - rekao je Manasijević, i dodao da se snabdevanje ugljem te TE normalizuje nakon što je problem rešen noćas.

- Građani ne treba previše da brinu, restrikcije se u medijima mnogo potenciraju, planovi postoje, ali mi kao javno preduzeće moramo da budemo spremni i na takvu mogućnost - izjavio je on.

- EPS radi punim kapacitetom bez obzira na loše vremenske uslove i tešku opštu elektroenergetsku situaciju u zemlji - kazao je, i dodao da zbog toga preduzeću ne preti kolaps.

Pomoćnik generalnog direktora EPS-a rekao je da su mere Vlade, poput isključenja velikih potrošača, dale rezultatate. Prema njegovim rečima, isključenja velikih potrošača se rade u dogovoru sa vlasnicima, uz razumevanje ako treba da završe neki proizvodni proces.

Ministarstvo infrastrukture i energetike uputilo je apel svim građanima da se racionalno odnose prema električnoj energiji. 

- Koristimo još jednom priliku da zamolimo građane da ne dogrevaju stanove grejalicama i da ne koriste nepotrebne električne uređaje kako bi se smanjila prekomerna potrošnja struje, jer je elektroenergetski sistem Srbije na granici tehničke izdrživosti - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    12. februar 2012 | 12:33

    ma da kako da ne,naselje Bele vode i okolinu vec trece vece iskljucuju po tri sata i nema restrikcije struje??????????????? koga oni to lazu??????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA