ALARMANTNO: Nikad više nezaposlenih u Srbiji

 
  • 9

Ukupan broj zaposlenih u februaru procenjen je na 1,71 milion, što je za 0,2 odsto manje nego u januaru, a za 1,5 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine

U Srbiji je trenutno bez posla gotovo milion ljudi, rekao je državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Dragi Vidojević.

Ove godine zabeleženo je 792.344 nezaposlenih, ali radi se samo o onima koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), dok je stvarni broj nezaposlenih prešao milion, upozorava Vidojević.

- Ministarstvo je u proteklih pola godine pažljivo analiziralo rad NSZ-a i kada pogledamo koliko je novca utrošeno, nismo zadovoljni rezultatima, jer je prošle godine zaposleno 200.000 preko NSZ-a, ali je isto toliko njih i ostalo bez posla, tako da je efekat ravan nuli - rekao je Vidojević.

Napominjujući da je Srbija dostigla "rekord kada je u pitanju stopa nezaposlenosti", on je primetio "da je činjenica da građani u svojoj zemlji ne mogu da žive od svog rada alarmantna".

Vlada, prema rečima Vidojevića, mora obezbediti određene mere i aktivnosti kako bi privukla strani kapital, "jer u vremenu u kome živimo, to je uslov bez koga se ne može dalje".

Bolji rezultati na polju zapošljavanja, kako je rekao, mogu se očekivati ukoliko nivo investicija u ovoj godini bude viši od milijardu evra.

Ukupan broj zaposlenih u februaru procenjen je na 1,71 milion, što je za 0,2 odsto manje nego u januaru, a za 1,5 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alexa

    9. april 2013 | 22:30

    E i ja sam od danas zvanicno NEZAPOSLEN, danas sam dobio sve papire i da mogu da se javim sluzbi za nezaposljavanje( namerno tako napisano) jer ja jos nisam cuo da su oni nekog usrecili,drzao sam radionicu radio ali samo poreza nisam mogao dz se naplacam imao sam zaradu ali koliko sam radio to je mizerno pocnem u 9 pa do 1 pola 2 nocu ko na golom otoku e ne mogu vise u proseku ajde da se kaze jer nije svaki dan isti al 12 sati sigurno i to tako 7 godina,pare sa biroa nisam uzimao, a ni bolovanje kad mi je bilo overeno sa doznakama jer sam bio u defektu nisu priznali a lezao sam 6 meseci da su mi bar hteli odbiti porez nego i to nisu hteli iako je sve legalno jos mi nakarikali i kamatu pa sve skupa 80000 hiljada, nego su mi rekli da sam trebao privremeno odjaviti radnju dok sam bolestan a kome ja onda uplacujem svaki mesec socijalno do tada, bruka i sramota i kako iz kreveta da odjavim nemam ja advokate nisam ja tajkun nego obican majstor,i onda GOSPODO draga nemojte se cuditi sto je sve vise nezaposlenih. Umesto da mi daju neki podsticaj oni me gurnuse u propast i bolje da radim na crno vise se isplati

  • Svetac

    9. april 2013 | 21:09

    Bitno da je krenuo veliki brat i ostala gov??????? Kome treba posao

  • Desko

    9. april 2013 | 19:48

    Demokratija...sve je počelo od 1,000€ za akcije PRODALI STE SVE I SAD ALARMAAAAA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA