Za Zastava oružje ugovori od 330 miliona dolara

 
  • 0

Najviše proizvoda biće izvezeno u SAD, a reč je o lovačkom i sportskom naoružanju, izjavio Dragan Šutanovac

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da fabriku "Zastava oružje" u ovoj godini očekuju ugovori čija je vrednost gotovo 330 miliona dolara, što je gotovo devet puta više nego prošle godine.

- Samo ugovori, koji se tiču transfera tehnologija i koji nisu jednokratni, vrednosti su 170 miliona dolara - rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, najviše proizvoda kragujevačke fabrike oružja biće izvezeno na tržište SAD i reč je o lovačkom i sportskom naoružanju.

Šutanovac je rekao i da je "posao skladištenja, demilitarizacije municije, koji će, pored ostalih, raditi i Tehničko-remontni zavod u Kragujevcu", dobio podršku Ujedinjenih nacija i OEBS-a.

- Posao je vredan 12 miliona dolara i već sada imamo određene zemlje koje su donirale novac i zemlje koje su najavile donaciju - rekao je on.

Šutanovac je najavio i rekonstrukciju Vojne bolnice u Kragujevcu, stavljanje u funkciju Doma vojske, kao i da će već u aprilu biti izrađen prototip novog terenskog vozila, za čiji je razvoj država obezbedila sredstva, a koji se razvija u fabrici "Zastava kamioni".

(Tanjug/Foto: zastava-arms.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA