INDIJA: Pet muškaraca uhapšeno zbog grupnog silovanja Švajcarkinje

 
  • 3

Umesto da bude odvedena na medicinski pregled u lokalnu bolnicu, žrtva je do policijskog vozila prošla kroz masu okupljenih, sa maramom prebačenom preko glave, a dve policajke su je držale kao da je sprovode u pritvor

Petorica muškaraca priznali su da su silovali švajcarsku turistkinju u centralnoj Indiji, u incidentu koji ponovo stavlja Indiju u centar pažnje javnosti zbog neobuzdanog nasilja nad ženama, saopštila je policija ove zemlje.

- Priveli smo petoricu muškaraca i oni su priznali grupno silovanje žene i napad na njenog muža - saopštio je lokalni policijski zvaničnik M. S. Dodi u izjavi za agenciju AFP, i dodao da policija traga za šestim osumnjičenim.

Napasnici su živeli u selu Džatija u blizini šume, gde je bračni par turista iz Švajcarske došao u petak da bi kampovao tokom noći, dok su s biciklima obilazili popularnu turističku destinaciju na severu Indije.

- Napasnici su prolazili putem, uočili bračni par kako postavlja šator i videli priliku da napadnu i siluju ženu - rekao je Dodi.

Kada je žrtva potražila pomoć od indijske policije, doživela je novi šok, navode agencije.

Umesto da bude odvedena na medicinski pregled u lokalnu bolnicu, do policijskog vozila je prošla kroz masu okupljenih, sa maramom prebačenom preko glave kako joj se ne bi videlo lice, a dve policajke su je držale kao da je sprovode u pritvor, dok su se fotoreporteri trudili da je slikaju .

Medicinski pregled potvrdio je da je Švajcarkinja (39) bila žrtva grupnog silovanja, a istraga je utvrdila da su, pored zlostavljanja, bračnom paru ukradeni laptop, mobilni telefon i oko 150 evra.

Indijska policija navela je da su bili u kontaktu sa zvaničnicima Ambasade Švajcarske u Indiji, koji su odbili da komentarišu incident, ali da je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo juče da je "duboko šokirano tragičnim incidentom".

Bračni par turista iz Švajcarske napustio je centralnu indijsku državu Maddža Pradeš i otišao u Nju Delhi.

Par je bio u Indiji na tromesečnom odmoru. Incident se dogodio po obilasku drevnog grada Orčha, nakon što su planirali da krenu za Agru kako bi obišli Tadž Mahal, udaljen oko 210 kilometara od oblasti Datia u državi Maddža Pradeš.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Službeni glasnik predstavio "Veliki atlas Srbije", kapitalno delo naše zemlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoka

    17. mart 2013 | 19:20

    Koji djavo traze tamo kad svi znamo da je to zemlja visokog rizika

  • Svetac

    17. mart 2013 | 18:41

    Bas super bar je videla sta je indija u pravom svetlu i obdasnji su je opismenilo he he

  • sudija

    18. mart 2013 | 02:22

    Sta bi tek bilo da imaju neki alat. Prosek im je 7 cm. Pokusavaju se dokazati kao je...i.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA