Drobnjak ostaje direktor, prolazi samo s ukorom?

 
  • 3

Generalni direktor JP "Putevi Srbije", koji je dao neprimerene izjave povodom tragičnih saobraćajnih nesreća kod Novog Sada, dobiće ukor od čelnika Ministarstva saobraćaja

Iako je Ministarstvo saobraćaja krenulo u proceduru reizbora novog rukovodstva JP "Putevi Srbije", generalni direktor preduzeća Zoran Drobnjak će zadržati svoju dosadašnju poziciju i proći će samo s ukorom, saznaje Telegraf.rs.

- Iako je mnogo kritika u prethodnih nekoliko dana stiglo na račun Drobnjaka, vrh ministarstva koji odlučuje o sudbini direktorskog položaja doneće najverovatnije odluku da on ostane na tom mestu. Ipak, Drobnjak će dobiti svojevrstan ukor od čelnika ministarstva kako se slične situacije ne bi dešavale - kaže naš izvor iz ove državne institucije.

Zoran Drobnjak, generalni direktor "Puteva Srbije", nije hteo da komentariše naša saznanja. Na njegov mobilni telefon se javila sekretarica koja nam je saopštila da "do daljeg direktor neće davati izjave za javnost".

U Ministarstvu saobraćaja, takođe, nismo mogli da dobijemo potvrdu ove informacije. U sektoru za informisanje ovog ministarstva saopšteno nam je da nemaju te informacije i da će o sudbini čelnika JP "Putevi Srbije" odlučiti u narednim danima. Pored toga nam je rečeno da je stav ministarstva sadržan u saopštenju koje je poslato svim medijima.

U tom saopštenju, međutim, ne piše konkretno ništa o smeni generalnog direktora, već se navodi da je u toku "sprovođenje procedure koja se odnosi na izbor novog rukovodstva JP 'Putevi Srbije', kao i da se intenzivno radi na utvrđivanju odgovornosti oko poslednjih saobraćajnih nezgoda".

- Kadrovske promene u svim javnim preduzećima koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja odvijaju su prema novom Zakonu o javnim preduzećima, a koja se odnose na postavljenja novih rukovodstava, generalnih direktora, upravnih i nadzornih odbora, kao i svih ostalih organa neophodnih za normalno i efikasno funkcionisanje - dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Komitet za bezbednost saobraćaja (KBS) zatražio je juče od Vlade da smeni v. d. generalnog direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka zbog njegove "neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu povodom tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile 22. i 23. februara 2013. kod Novog Sada".

(I. M.)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    1. mart 2013 | 22:06

    Ubijte se ako to dozvolite

  • Mimi

    1. mart 2013 | 22:26

    Pa to se znalo...ajd da neko od njegove familije nastrada da vidimo sto nebi reagovao na vladu i zavrsetak radova

  • Sonja

    2. mart 2013 | 10:41

    I sta sad, utvrdice odgovornost ali vozaca jer uvek mogu da se sakriju iza "neprilagodjene brzine" ! E moja Srbijo ! Sada moze sve da se postavi samo da se sacuvaju fotelje! Sramota bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA