Bivši šef Dačićevog kabineta odavao informacije Šarićevom klanu?

 
  • 2

Policija i tužilaštvo veruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevih para, koga je obavestio da je grupa pod policijskim nadzorom

Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta Ivice Dačića, dok je bio na funkciji odao je informaciju članovima grupe Darka Šarića, koji su bili zaduženi za pranje novca od prodaje kokaina, da su pod nadzorom policije, objavio je list "Blic".

Policija i tužilaštvo veruju da je Lazarević bio u kontaktu sa advokatom Radovanom Štrpcem, optuženim za pranje Šarićevih para, koga je obavestio da je cela grupa pod policijskim nadzorom. Štrbac je 2007. godine zastupao Lazarevića u sporu sa jednom srpskom bankom. U tom tom postupku Lazarević je dobio 50.000 evra.

- Štrbac je tada rekao da mu je sada Lazarević dužnik do groba. Dve godine kasnije, praćenjem Štrpca otkriveno je da ga je Lazarević obavestio da "obrati pažnju na telefonsku komunikaciju"  i da se prisluškuje Šarićev telefon i telefoni Mileta Jerkovića i Andreje Krlovića. Posle toga cela grupa prestala je da govori o poslovima u telefonskim razgovorima rekao je izvor.

Štrbac, Krlović, Jerković i Šarić optuženi su za pranje novca. Jerković je priznao umešanost u ta krivična dela i sada je pod zaštitom policije. Međutim, planira se njegovo ponovno saslušanje.

- Jerković će ponovo biti saslušan, jer je otkriveno da je od Štrpca tražio da od Lazarevića sazna ko u MUP-u kontroliše privatizaciju i koja se preduzeća proveravaju. Štrbac se, posle sastanka sa Lazarevićem, sastajao sa Jerkovićem u Beogradu ili Novom Sadu - rekao je ovaj sagovornik blizak istrazi.

O vezi Lazarevića sa klanom saznalo se i tokom praćenja Zorana Ćopića, protiv koga se u Srbiji i BiH vode postupci zbog pranja para.

- Ćopić je pominjao šefa kabineta od koga grupa dobija podatke - kaže sagovornik.

Lazarević nije hteo da objašnjava ove sumnje policije i tužilaštva.

- Ne želim da komentarišem te gluposti - rekao je on.

(I. M. / Izvor: Blic)

 

 

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stelt Line

    25. januar 2013 | 04:58

    A koliko je Dacic para stavio u dzep od tih poslica. Nesto ne verujem u pricu da je samo sef kabineta bio umesan i koliko sada sef kabineta dobija da cuti o eventualnoj umesanosti svojih pretpostavljenih...

  • русија

    25. januar 2013 | 02:44

    ма није, дачин човек па такво нешто! ајте молим вас

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA