UBISTVO U PARIZU: Tri Kurtkinje likvidirane hicima u glavu, borile se za otcepljenje od Turske!

Među ubijenim ženama je i jedna od osnivača militantnog separatističkog pokreta u Turskoj, Radničke partije Kurdistana (PKK), Šakina Džansiz. Policijski izvori navode da nisu poznati motivi ovog zločina

  • 0

Francuska policija otkrila je tela tri žene kurdskog porekla, sa prostrelnim ranama na glavi, u blizini Kurdskog instituta u Parizu, preneli su danas mediji u toj zemlji.

Francuski mediji prenose, pozivajući se na izvore u policiji, da je među ubijenim ženama i jedna od osnivača militantnog separatističkog pokreta - Radnička partija Kurdistana (PKK).

Kurdski informativni sajt u Francuskoj prenosi da je utvrđeno da je među ubijenim ženama i Šakine Džansiz, osnivač PKK, dok je druga žrtva bila predstavnik Nacionalnog kongresa Kurdistana iz Brisela.

Treća žrtva je bila mlađa aktivistkinja, navodi Bi-Bi-Si. Policijski izvori navode da nisu poznati motivi ovog zločina.

Turske vlasti započele su pregovore sa pritvorenim pobunjeničkim liderom Abdulahom Odžalanom, koji treba da otvore put trajnom rešenju kurdskog pitanja.

Skoro 40.000 ljudi poginulo je u sukobima koji traju već 25 godina između turske države i boraca PKK, podsetio je britanski javni servis.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA