MARIJIN ZAKON: Oštrije sankcionisanje pedofila!

Na ulicama Novog Sada osvanuli su plakati na kojima otac silovane i ubijene osmogodišnje Marije traži oštrije sankcionisanje pedofila i silovatelja

  • 3

"ZA! Marijin zakon. Zaustavimo pedofiliju!", sadržaj je plakata koji su nedavno osvanuli na ulicama Novog Sada, a kojima se zahteva donošenje pravnog akta kojim će se oštrije sankcionisati pedofili i silovatelji.

Autor predloga ovog zakona je Slobodan Jovanović iz Starih Ledinaca kod Novog Sada, čija je osmogodišnja ćerka Marija juna 2010. godine silovana i ubijena.

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da se usvajanje ovog zakona može očekivati marta ove godine, a prethodna vlada Srbije utvrdila je "Marijin zakon" još aprila prošle godine. Kao osnov za pisanje zakona poslužio joj je predlog Slobodana Jovanovića, koji predviđa da svi koji su osuđeni za pedofiliju ili za silovanje posle izdržavanja zatvorske kazne moraju biti pod nadzorom policije i društva.

(K. V. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brza strela

    5. januar 2013 | 07:53

    Egzekucija pedofila ili kastriranje i dozivotna najbolje resenje.uvodjenje smrtne kazne za to i za drogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA