PROTEST ZBOG BUDŽETA: Makedonska opozicija noćas spava u parlamentu

 
  • 2

Opozicione stranke protive se izglasavanju budžeta za 2013. godinu, jer smatraju da Vlada premijera Gruevskog krade, ali je Vlada najavila da će budžet da donese i bez opozicije

Lideri nekoliko opozicionih stranaka odlučili su da noć provedu u zgradi Sobranja u znak protesta zbog najave vlasti da će sutra biti usvojen budžet za sledeću godinu.

Ispred makedonskog parlamenta su i lider najveće opozicijske stranke Socijaldemokratskog saveza Makedonije Branko Crvenkovski, ali i vođe manjih stranaka, poput Ljubča Georgievskog, Tita Petkovskog i Fijata Canovskog.

- Ovu bitku vodićemo do kraja i ja ću ostati koliko god je potrebno da zaštitim demokratiju, ustavni poredak i državu - rekao je lider SDSM-a Branko Crvenkovski pred građanima koji su se okupili praveći šatore i tende, prenose mediji u Makedoniji.

Makedoniju, suštinski, očekuju teški dani jer je opozicija najavila masovni protest za ponedeljak pre podne, pri čemu se očekuje dolazak socijaldemokrata i ostalih opozicionara iz raznih makedonskih gradova.

Istovremeno, pristalice vladajuće VMRO-DPMNE najavile su da će u podne održati miting podrške vladi Nikole Gruevskog, čime će postavljena scenografija najozbiljnijeg političkog obračuna u toj državi poslednjih godina i trenutka od čijeg će ishoda zavisiti politička budućnost dva ključna političara u ovoj maloj balkanskoj državi - Gruevskog i Crvenkovskog.

Poslanik SDSM-a Igor Ivanovski izjavio je da vlast priprema partijsko-policijski puč i ima nameru da sutra na silu izglasa predlog budžeta, bez prethodne komisijske rasprave.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS / Foto: utrinski.com.mk)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan, Skopje

    24. decembar 2012 | 12:17

    Branko Crvenkovski zajedno sa bugarofilom Ljupca Georgievskog (bivseg premiera koji je otvoreno priznao da je bugarofil i da radi za bugarske interese) zele da sprovedu drzavni udar u Makedoniji protiv legitimno izbrane vlade Nikola Gruevskog. Makedonski narod zna da iza planiranog drzavnog udara stoje Grcka (Crvenkovski) i Bugarska (Georgievski). Ako ovi stranski placenici pokusaju da urade nesto, onda narod ce da bude uz svoju vladu i uskoro ce ceo svet da vidi da je narod uz Gruevskog.

  • Дашони

    24. decembar 2012 | 05:41

    Oво ме подсећа на једну сцену из новог филма "" ХОБИТ""са оним патуљцима,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA