TRAGIKOMIČNO: RTS traži pretplatu od građana koji 30 godina nemaju TV signal!

 
  • 1

Meštani sela Boljkovac, kod Gornjeg Milanovca, više od 30 godina ne gledaju televiziju, ali im RTS, svejedno, šalje sudske opomene o prinudnoj naplati pretplate

Iako više od 30 godina nemaju nikakav TV signal i ne gledaju televiziju, meštani sela Boljkovac, kod Gornjeg Milanovca, svakodnevno dobijaju sudske opomene od RTS-a da izmire pretplatu.

Predsednik Saveta mesne zajednice Predrag Stojić kaže da su meštani zvanično oslobođeni od strane RTS-a da ne plaćaju TV pretplatu jer je konfiguracija sela takva da ne mogu da primaju signal bez izgradnje dodatnog repetitora. Kada je, pre deset godina uvedena pretplata, meštani su se žalili. Stručna ekipa RTS-a izašla je na teren i konstatovala da meštani ne mogu da prate program javnog servisa.

U izveštaju Kontrolno-mernog centra RTS-a piše da "Boljkovci nisu pokriveni TV signalom" i da Mesna zajednica treba da uputi zvaničan zahtev da se pojača signal i da se oslobode plaćanja pretplate.

- Nekoliko puta smo pisali zahteve i to smo slali s povratnicom, što znači da su naša pisma dobili, ali ništa ne preduzimaju, a sada nam stižu opomene da će prinudno naplatiti, sa svim sudskiom troškovima - kazao je Stojić.

Meštani tvrde da i u susednom selu Lalinci, u opštini Ljig, takođe nema TV signala, i da su i njima upućene opomene za prinudnu naplatu. U Boljkovcima ima 430 stanovnika i svi su su izrazili spremnost da, ako dođu sudski izvršitelji, odu da protestuju ospred RTS-a. Meštani su naveli da hoće da plaćaju, ali da imaju signal i da više ne žive u medijskom mraku.

(M. S. / Beta)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    5. novembar 2012 | 16:49

    Ukinuti RTS..Pa ove ostale televizije , zasto oni ne traze pretplatu.Ukinuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA