NISMO KRIVI: Američki obaveštajci odbacuju kritike za reakciju na napad u Bengaziju

 
  • 0

Odbacujući tvrdnje republikanskih poslanika, Džejms Kleper je juče kazao da je naivno misliti da je vlada mogla brzo dati definitivno objašnjenje za prošlomesečni napad

Direktor američke nacionalne obaveštajne službe odbacio je kritike zbog načina na koji su obaveštajne agencije odgovorile na napad na američko diplomatsko predstavništvo u Bengaziju i rekao da nije bilo jasnog upozorenja pre tog čina.

Odbacujući tvrdnje republikanskih poslanika, Džejms Kleper je juče kazao da je naivno misliti da je vlada mogla brzo dati definitivno objašnjenje za prošlomesečni napad na američko konzularno predstavništvo u Bengaziju, kada je ubijen američki ambasador sa još tri zaposlena u konzulatu.

On je na konferenciji o bezbednosti u Orlandu, na Floridi, izrazio nezadovoljstvo zbog kritika upućenih na račun njegove agencije, koje je video u medijima dok se vraćao iz radne posete Australiji.

"Vraćao sam se avionom u Vašington i čitao medijske izveštaje o tome kako je nacionalna obaveštajna služba loša, beznadežna, bespomoćna, neadekvatna i nestručna zato što sam javno priznao da nismo u prvom trenutku imali sva saznanja o događaju koji sam ranije pomenuo", izjavio je Kleper.

On je dodao da nije bilo nikakvih indicija da će se dogoditi napad na američki konzultat u Bengaziju 11. septembra, kada je nekoliko desetina naoružanih napadača opkolilo diplomatsko predstavništvo i ubilo američkog ambasadora Krisa Stivensa i još troje diplomata.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA