SKANDAL: Engleski "Branko Kockica" silovao decu 30 godina! (VIDEO)

 
  • 0

U dokumentarcu "Razotkrivanje: Druga strana Džimija Savajla" otkriveno je kako je Savajl silovao najmanje deset maloletnih devojčica. Savajl je svoje žrtve silovao u zgradi BBC-ja, hotelima, svom "rols-rojsu". Zaposleni u BBC-ju su sve znali, ali niko nije smeo da progovori do danas

Nekada popularni voditelj dečijih emisija Ser Džimi Savajl, koji je radio na britanskoj mreži BBC, tokom 1960-ih i 1970-ih silovao je najmanje deset maloletnih devojčica. Voditelja je čak i kraljica Elizabeta Druga odlikovala.

Savajl, koji je vodio i muzičku emisiju "Top of the Pops" dugo je važio za miljenika nacije sve do emitovanja dokumentarca "Razotkrivanje: Druga strana Džimija Savajla", u kom su žrtve prvi put progovorile o silovanjima i gde je otkriveno da je bio pedofil.

Prema dokumentima i svedočenjima, Savajl je svoje žrtve silovao u zgradi BBC-ja, hotelima, svom "rols-rojsu", a jednom prilikom je seksualno napastvovao devojčicu u kolima na parkiralištu jednog ženskog internata.

Mnogi britanski mediji tek sada iznose javnosti ispovesti žena koje je Džimi, preminuo prošle godine, silovao kao male.

Samo jedna od strašnih ispovesti je priča žene koja sada ima 65 godina i koju je Džimi silovao kada je imala 16.

Ispovest devojčice koja je nakon silovanja ostala trudna

- Džimija sam upoznala kada sam imala 16 godina na radiju "Luksemburg", gde je on radio kao di-džej. Tog dana rekao mi je kako sledeće nedelje ide da upozna Elvisa. Oduševila sam se. Tražio mi je da mu dam sliku da ponese Elvisu, kako bi je potpisao. Sledeći mesec me je pozvao i, ne razmišljajući, otrčala sam do hotela u kojem je bio - priseća se Britanka koja je želela da ostane anonimna.

- Otvorio mi je vrata u pidžami, rekao mi je da uđem. Razmišljala sam samo o autogramu Elvisa. U sledećem trenutku bacio me je na krevet i silovao, bilo je užasno, bolelo me je. Nakon što me je silovao, rekao mi je: "Sada si u redu", kao da mi je učinio uslugu. Dao mi je tri značke koje su navodno od Elvisa. Otišla sam kući posramljena i prestrašena. Nikome nisam smela da kažem šta se desilo. Posle tri meseca shvatila sam da sam ostala trudna. Poverila sam se majci i ona me je odvela na ilegalni abortus - kaže jedna od žrtava plavokosog manijaka.

BBC je znao za silovanja i ćutao je

O okrutnoj strani popularnog voditelja progovorio je i Pol Gambaćini, kolega s kojim je Savajl radio na BBC-ju.

- Savajl je svoj humanitarni rad koristio kao sredstvo da spreči objavljivanje istine. Svi smo znali šta on radi ali nismo smeli da kažemo. Tabloidima je vešto manipulisao i pretio da će obustaviti humanitarne akcije ukoliko se samo pomenu njegova "druženja" sa maloletnicama - kaže Gambaćini, dok jedan bivši vozač BBC-ja tvrdi da su šefovi te kuće "vrlo dobro znali" za Savajlovu reputaciju i silovanja, ali su svakom radniku koji bi progovorio o tome dali otkaz.

Ukoliko bude potvrđeno da je Savajl silovao devojčice, on će posthumno ostati bez titule kojom ga je odlikovala kraljica Elizabeta II.

Pogledajte deo dokumentarca o Savajlu:

(I. D. / Press.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA