Peranovićevi batinaši brane se ćutanjem!

 
  • 0

Štićenici Centra za odvikavanje od droge "Sretenje", poznati pod nadimcima Mrvica i Keba, koji se sumnjiče da su s Peranovićem na smrt pretukli Nebojšu Zarupca metalnom šipkom, odlučili da ćute pred istražnim sudijom

Dvojica batinaša Branislava Peranovića, koji se sumnjiče da su saučesnici u ubistvu Nebojše Zarupca (39), brane se ćutanjem pred istražnim sudijom Višeg suda u Šapcu.

Štićenici Centra za odvikavanje od droge "Sretenje", poznati pod nadimcima Mrvica i Keba, sumnjiče se da su zajedno s Peranovićem na smrt pretukli Nebojšu Zarupca metalnom šipkom.

- Više jevno tužilaštvo u Šapcu podnelo je protiv batinaša zahtev za sprovođenje istrage i obojica se sumnjiče da su umešani u zločin. Međutim, na saslušanju kod istražnog sudije su odbili da govore o nemilom događaju i iskoristili su svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem. U nastavku istrage treba da budu saslušani svedoci ubistva iz kampa u Jadarskoj Lešnici - kaže izvor blizak istrazi.

Branislav Peranović se pred istražnim sudijom izjasnio da nije kriv za ubistvo Nebojše Zarupca, navodeći da mu je naneo samo lake telesne povrede.

Peranović je, prema rečima njegovog advokata Ilije Radulovića, priznao da je sa Zarupcem 6. avgusta uveče proveo u istoj prostoriji oko 45 minuta u nastojanju da ga odvrati od namere da napusti Centar za odvikavanje od droge i uveri ga da bi to za njega značilo sigurnu smrt i da je pri tom koristio i batine. Peranović tvrdi da poslednjih deset minuta uoči smrti Zarupca nije bio sa njim u istoj prostoriji. Bio je izričit da je prvi pozvao pomoć kada mu je pozlilo, ali da je, nažalost, "došlo do gušenja".

Advokat Radulović  kaže da je Zarubac pre šest meseci stigao u Centar u krajnje opasnom stanju.

- Tada se "družio sa smrću", ali je uspeo da se oporavi. Osećao se dobro i poželeo je da vidi svoje dvoje dece. Šest dana je bio van Centra i taj izlazak je bio fatalan. Ponovo se vratio drogi i želeo je da napusti kamp - kaže Radulović.

Obdukcija je potvrdila da se Zarubac  ugušio dok je povraćao posle batinanja. Nesrećni čovek neposredno pre toga zadobio je između 50 i 100 udaraca motkom. Od toga mu je pozlilo, počeo je da povraća, pao u tešku komu i umro u mukama.

(A. T. )

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA