Peranović i ranije batinama "lečio" momka koga je ubio!

 
  • 1

Postoji sumnja da je ubijeni Nebojša Zarubac više puta fizički kažnjavan u Centru za odvikavanje u Jadranskoj Lešnici, jer na telu ima povrede od ranije! Eparhijski sud najavljuje mere u svojoj nadležnosti protiv Peranovića

Obdukcija tela Nebojše Zarubca (39) iz Valjeva, višemesečnog štićenika Centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti u Jadranskoj Lešnici kod Loznice, gde je pronađen mrtav, biće obavljena danas kako bi se tačno utvrdilo koji udarac ga je usmrtio, izjavio je istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević.

Velisavljević je rekao da, prema rezultatima izvršenog uviđaja, postoji osnovana sumnja da je Zarubac više puta fizički kažnjavan u Centru za odvikavanje, jer na telu ima određene povrede od ranije!

- U ovom trenutku postoji sumnja da između te fizičke sile, fizičkog kažnjavanja i njegove smrti postoji uzročna veza. U toku današnjeg dana ćemo nakon rezultata obdukcije imati preciznija saznanja o tome šta je neposredni uzrok smrti, da li ta neka primene fizičke sile ima veze sa smrtnim ishodom - najavio je Velisavljević.

Istražni sudija je naveo da je Zarubac sinoć pronađen mrtav u pomoćnoj kući u Jadranskoj Lešnici, čiji je vlasnik, upravnik Centra "Sretenje" protojerej Branislav Peranović (54), osumnjičen da je udarcem šipkom u predelu glave usmrtio štićenika na licu mesta. Protojerej je lišen slobode i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, naveo je Velisavljević.

Peranović je od 2009. poznat javnosti zbog snimka koji je kružio internetom, na kome se vidi kako on i njegov saradnik udarcima lopatom i pesnicama kažnjavaju korisnike duhovno-rehabilitacionog centra u Crnoj Reci, čiji je bio upravnik.

Eparhija šabačka se oglasila saopštenjem povodom smrti štićenika kampa za lečenje bolesti zavisnosti u Joševi i uputila saučešće njegovoj porodici. Eparhija najavljuje da će eparhijski crkveni sud preduzeti "mere u svojoj nadležnosti".

"S velikim žaljenjem i bolom, Eparhija šabačka je primila vest da je noćas na tragičan način izgubio život štićenik kampa za lečenje zavisnosti u Joševi", navodi se u saopštenju i dodaje da organi Eparhije s velikim poverenjem budno prate korake o preduzimanju mera istrage koju vrše nadležni organi Republike Srbije.

Čim dođe do relevantnih podataka i činjenica, Crkveni sud Eparhije šabačke će preduzeti mere u svojoj nadležnosti.

"Duboko žalimo za izgubljenim životom i upućujemo najiskrenije saučešće porodici upokojenog štićenika", kažu u šabačkoj eparhiji.

(Telegraf.rs / Agencije)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA