SUDAR KAMIONA I AUTOBUSA NA IBARSKOJ: Povređeno 28 ljudi, svi okupani uljem

 
  • 0

Nesreća se dogodila oko ponoći u blizini sela Brđani kod Gornjeg Milanovca, a uzroci sudara putničkog autobusa i kamiona koji je prevozio jestivo ulje još se ispituju

Dvadeset i osam putnika je povređeno u sudaru autobusa "Autoprevoza" iz Banjaluke i kamiona iz Vrbasa koji je prevozio jestivo ulje u selu Brđani kod Gornjeg Milanovca. Saobraćajna nesreća dogodila se noćas oko ponoći, a povređeni su zbrinuti u lokalnoj bolnici. Policija ispituje uzroke nesreće.

- Nisu ugroženi životi povređenih putnika autobusa koji je prošle noći imao udes na Ibarskoj magistrali - kaže dežurni hirurg gornjomilanovačke bolnice Miro Lazarević.

On je dodao da je 20 putnika otpušteno posle ukazivanja pomoći, a u bolnici je zadržano osam putnika. Teško povređeni vozač autobusa Dušan Runjo iz Banjaluke je odvezen u Klinički centar u Kragujecu.

Hirurg Lazarević je najavio da će osam zadržanih putnika danas pre podne biti ponovo pregledano i većina će biti poslata na kućno lečenje.

Po informacijama iz Saobraćajne policije u Čačku, autobus je bio na relaciji Niš-Banjaluka, a većina putnika je iz Republike Srpske. Istražuje se uzrok nesreće zbog koje je saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio u prekidu oko dva sata.

Putnici, koji su u bolnici u Gornjem Milanovcu, jutros su rekli da su spavali u vreme nesreće, a probudio ih je udar. Od sudara su iz kamiona poispadale boce sa jestivim uljem, te su svi putnici skoro punog autobusa bili njime "okupani".

Milan Ostojić iz Bjeljine kaže da ima samo ogrebotine, a odelo je morao da baci jer je natopljeno suncokretovim uljem. Vinko Krstić iz Zvornika je rekao da su zdravstveni radnici "munjevito reagovali" i da su ih noćas kupali da bi ih oprali od ulja.

(M. S. / Izvor: Beta)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA